UČENICI MUZIČKE ŠKOLE NASTUPILI PRED DOMAĆOM PUBLIKOM

Da je muzika uvek bila hrana ljubavi, a ljubav hrana za muziku, kako je još davno rekao Mocart, pokazali su sinoć na svom završnom koncertu učenici Muzičke škole ,,Stevan Hristić“ iz Brusa.

Šetnjom kroz kratke muzičke numere osnovci su pokazali svoje umeće na klaviru, violini, harmonici, fruli i u pevanju.

Koncert je otvorio učenički gudački kamerni orkerstar sa numerom ,,Morska svita“. Profesor harmonike Predrag Vukojičić je ovom prilikom rekao da su učenici talentovani i imaju želju da rade na njemu.

,,Škola ima preko 80 učenika sa odseka klavira, harmonike, violine i tradicionalnog sviranja i pevanja. Publika je bila u prilici da čuje soliste u izvođenju svita, komada, etida. Za ovih godinu dana naši učenici osvojili su pregršt nagrada. Izdvojili bismo republičke sa odseka etno pevanja, tradicionalnog sviranja frule, klavira i teoretskih predmeta. Kada je reč o harmonici, imamo međunarodne nagrade i to tri prve i dve druge“, istakao je profesor Vukojičić.

Nakon solo nastupa, ovacije publike izazvao je učenički  hor i orkerstar koji je izveo numere ,,Rjabinjuška“ i ,,Jovano, Jovanke“, kao i orkerstar harmonika koji je odsvirao pesmu ,,Tamo daleko“.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *