45. ROĐENDAN PU ,,PAHULJICE“

U Predškolskoj ustanovi ,,Pahuljice“ juče su mališani priredbom i tortom zajedno sa svojim vaspitačima proslavili 45. rođendan ove ustanove. Predškolci su se mlađim drugarima predstavili recitacijama i plesom a kasnije su svi duvali rođendanske svećice. Prvi mart se godinama unazad obeležava kao rođendan vrtića.

,, Daleke 1978. godine, prvog marta su se prvi put otvorila vrata ovog vrtića, tada novosagrađenog objekta. Baveći se istorijatom vrtića mi smo kroz samovrednovanje i konsultacije sa decom došli do zaključka da upravo ovaj datum bude dan kada proslavljamo rođendan, gde će deca u intimnijoj atmosferi dati svoj doprinos. Deca su presrećna, mi smo danima pričali o rođendanu, sam prilaz vrtiću je u tom duhu. Proslava je baš onakva kakva njima priliči, i sami znamo da je od najranijeg detinjstva deci najbitniji datum koji oni ističu rođendan, tako da smo rešili da u konsultaciji sa njima pravimo pravu rođendansku žurku.” , istakla je direktorka PU ,,Pahuljice“ Ana Marković Đurđević.

U vrtiću trenutno boravi oko 300 dece od kojih je 115 predškolaca na nivou cele opštine. Ova ustanova takođe, 30. maja, tradicionalno svečanom priredbom obeležava i Dan ,,Pahuljica“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *