ANA RADMANOVAC – ĐAK GENERACIJE SREDNJE ŠKOLE BRUS: Rad i trud se uvek isplate

Ana Radmanovac je kao jedini vukovac i kao deo prve generacije koja je završila školovanje na smeru za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku u Srednjoj školi Brus ove godine, zasluženo, proglašena đakom generacije.

Sada već brucoš beogradskog Matematičkog fakulteta na smeru za informatiku, perspektivna mlada Brusjanka ne krije zadovoljstvo što je upisala baš ono što je htela i pored velike konkurencije.

,,Prirodno – matematički fakultet je bio moja prva želja.  Za prijemni ispit sam počela još u januaru da se aktivno spremam, pratila sam pripremnu nastavu sa fakulteta. Konkurencija je bila velika, apliciralo je oko 600 ljudi a primalo se 160 budućih studenata. Drago mi je što ću biti na budžetu  i što ću studirati ono što me zaista interesuje’’, istakla je Ana Radmanovac.

Dobri Anini rezultati ali i rezultati njenih drugara iz odeljenja rezultat su vrednog rada tokom srednjoškolskog školovanja.

,, Mi smo prva generacija koja je završila smer za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku. Pored mene, i ostali drugovi iz odeljenja su upisali ono što su želeli. Nas je bilo samo devet ali je zato broj učenika koji upisuje informatiku iz godine u godinu sve veći. IT sektor je generalno popularan i dobro je što smer vezan za  programiranje postoji kod nas u Brusu. Dolaze neki učenici sa strane, u mom odeljenju je bio drug iz Kruševca, a sad dolaze iz Aleksandrovca i upisuju školu kod nas. Mislim da sam u srednjoj školi stekla dovoljno znanja koje će mi olakšati početak akademskog života’’, rekla je Ana.

Za osnivanje upravo ovog smera u bruskoj Srednjoj školi najzaslužniji je prema Aninim rečima, njen razredni starešina.

,,Moram da pomenem profesora Pericu Stevanovića, našeg razrednog koji je nažalost preminuo pred kraj školske godine. On je svakako najzaslužniji za otvaranje ovog odeljenja u Brusu uopšte. Predavao je najviše predmeta kao što su programiranje, baze podataka i primenu računara i mislim da je imao najvećeg udela u tome da smer za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku bude pokrenut i na kraju krajeva bude i popularan među učenicima’’, naglasila je naša sagovornica.

Informatika i nove tehnologije će, smatra Ana, doneti društvu još mnogo benefita i dobro je da ova oblast napreduje i razvija se. S obzirom na to da je matematika i informacione tehnologije interesuju, Ana se nada da će joj studiranje biti još zanimljivije jer, kao što je i sama rekla,  kad imaš neki određeni cilj, trudiš se za to i svaki rad se na kraju isplati.

Tekst je deo projekta  “Mladi pokreću Brus“ podržan od strane Opštine Brus u okviru sufinansiranja projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *