ASFALTIRANA SAOBRAĆAJNICA PREMA BRUSKOJ BANJI

Rekonstrukcija deonice puta koji vodi ka Bruskoj banji je završena, a lokalna samouprava je za ove radove iz opštinske kase izdvojila oko 18 miliona dinara.  Prilikom obilaska ove deonice, predsednik opštine Brus Dalibor Savić, istakao je da je afirmisanje i izgradnja Bruske banje jedan od najvažnijih razvojnih projekata Brusa.
,,Danas završavamo prvi korak ka tom cilju, a to je rekonstrukcija saobraćajnice ka banji. Naime, da bismo zainteresovali nekog investitora da uopšte dođe i pogleda šta je to što mi nudimo, potreban je pristojan prilaz. Potreban je put kojim sva prevozna sredstva mogu proći bezbedno. Prošlu godinu, nažalost, pamtimo po nezapamćenim poplavama koje su uništile našu opštinu. Jedan od puteva koji je pretrpeo velike posledice je i ovaj. Na nekoliko mesta od banje ka naselju Drtevci i Drenova pojavili su se odroni i više puta saobraćaj je bio potpuno obustavljen. Ovom prilikom zahvalio bih se svim meštanima  ovih naselja, koji su strpljivo sačekali da i ove posledice od poplava, kao i mnoge druge u našoj opštini, budu sanirane trajno i efikasno“, naveo je predsednik Savić.

 

Predsednik je podsetio da je u prošloj godini, uz pomoć Vlade RS i JP Srbijavode urađena i regulacija dela toka Graševačke reke, rečni pragovi i obala utvrde, kao i nov pešački most, što predstavlja sigurnost da Bruska banja neće više pretrpeti štetu ni od kakvih klimatskih promena.
,,U okviru ove vrednosti do kraja jeseni probiće se i deo zaobilaznice predviđene PDR-om Bruske banje ka Domu zdravlja, tako da ćemo do kraja godine dolaziti ovde i sa magistralnog puta Kruševac-Brus, a kasnije ćemo svakako aplicirati za sredstva da se ta naša strateški važna obilaznica, koja vodi od Doma zdravlja do Žiljaka i završi“, poručio je predsednik Savić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *