ASFALTIRANA ULICA HAJDUK VELJKA U ŽILJCIMA

Meštani ulice Hajduk Veljka u Žiljcima predstojeći Vaskrs dočekaće sa novim asfaltom. Iz budžeta lokalne samouprave asfaltiran je put dužine oko 200 metara a vrednost radova sa trotoarom i platoom je oko 4 miliona dinara.

,,Na zahtev meštana koji žive u ovom delu opštine odlučili smo se da uradimo trotoare i plato koji će služiti da naši najmlađi sugrađani koji žive u ovom delu našeg grada imaju svoj prostor za igru. Možemo slobodno da kažemo da je građevinska sezona u punom jeku bez obzira na vremenske uslove koji trenutno vladaju. Početkom godine asfaltirali smo putne pravce u Igrošu,  sada ovde, a već u narednih nekoliko dana možemo da najavimo asfaltiranje putnog pravaca u zaseoku Čolići u Velikoj Grabovnici.Brinemo se da svaki kraj naše opštine bude podjednako zastupljen infrastrukturnim radovima tako da očekujemo da i u nastavku godine radovi budu intenzivniji. Već su završena dečija igrališta u Igrošu i Lepencu, a u planu je uređenje dečijeg igrališta kod Crvenog krsta’’, istakao je pomoćnik predsednice opštine Brus, Ivan Đokić.

Pored lokalnog budžeta, Djokić naglašava da će se pojedini infrastrukturni radovi finansirati republičkim sredstvima.

,,Mi smo u konkursnom ciklusu tokom januara i februara konkurisali kod Ministarstva za razvoj nedovoljno razvijenih opština a od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave dobili smo 10 miliona dinara za asfaltiranje putnog pravca u selu Vlajkovci zaseok Đorđevići gde se radovi očekuju. Dobili smo i 7 miliona dinara kao sufinansiranje za izgradnju vodovoda u selima Strojinci i Dupci’’, naveo je Djokić.

Šef  Mesne zajednice Žiljci Milan Petrović je zahvalivši se lokalnoj samoupravi i predsednici opštine Valentini Milosavljević, istakao da su meštani ove ulice dosta dobili novim asfaltom. ,,Ovde ima puno dece i put je bitan zato što se ovde nalaze i bazeni za vodu’’, zaključio je Petrović.

Meštanka ulice Hajduk Veljka Marija Aleksić rekla je da je ovaj asfalt dugo očekivani.

,,Imali smo velikih problema tokom zime, nismo mogli da izlazimo sa automobilima bilo je puno blata i prašine, 20 godina smo čekali da se ova deonica završi. Ja se nadam da će u budućem periodu moći i dalje da se grade kuće i da će se u ovom delu opštine povećati broj stanovnika’’, istakla je Marija.

Prema rečima Ivana Đokića, opština Brus bi trebalo da u toku godine završi većinu putnih pravaca koji su u planu kapitalnih investicija i pored nepredviđenih troškova sanacije puteva izazvanih januarskim poplavama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *