ASFALTIRANE DEONICE PUTEVA U SELU ŽUNJE

Danas su u selu Žunje asfaltirane dve deonice puteva i to u zaseoku Arsići, u dužini od 700 metara, kao i u zaseoku Kričaci gde je asfaltiran put u istoj dužini. Opština Brus je za ovu namenu izdvojila 18,2 miliona dinara, a prema najavama predsednika opštine, Dalibora Savića, biće još radova u ovom delu bruskog kraja.

,, Što se tiče mog mandata ovo je prvi asfaltni put koji je postavljen ovde u vašem selu. Nasipaćemo još nekoliko putnih pravaca koji su vezani za zaseoke ovde kod vas. Hvala vam na poverenju i nadam se da ćemo u narednom periodu sarađivati  i dalje, mi smo tu da rešavamo sve probleme koje možemo, naravno u skladu sa mogućnostima lokalne samouprave. Bitno je da budemo strpljivi, dosta izazova je pred nama ali rešavaćemo jedno po jedno“, rekao je predsednik Savić obraćajući se meštanima sela Žunje.

Poverenik Mesne zajednice Žunje Mišel Kričak bio je toliko srećan zbog asfaltiranja dela puta da je pustio i suze radosnice.

,,Ovde je obuhvaćeno oko tri zaseoka, oko tridesetak domaćinstava, čekali smo taj dan 20 godina i dočekali ovaj  put. Hvala lokalnoj samoupravi, a najviše nekadašnjoj predsednici Valentini Milosavljević. Nama znači ovaj put mnogo, jer mnogo imamo male dece i omladinu. Ova domaćinstva su sve zaradila svojim radom, omladina je ostala ovde na selu da živi. Perspektive ima u svim selima gde ima omladine i trebalo bi da se radi na tome da se oni zadrže u selu i da jačamo sela.  Put, struja, voda, to je bitno“, poručio je Mišel Kričak.

Asfaltiranom putu radovala su se danas i deca iz Žunja koja pohađaju OŠ ,,Branko Radičević“ u Razbojni. Njihov direktor Zoran Marković  je naglasio da izgradnja puta doprinosi svima.

,, Zahvalio bih se opštini Brus na ovom poduhvatu jer izgradnja lokalnog  puta, ne samo u selu Žunje nego u svim mesnim zajednicama za jednu školu je od velikog značaja. Da nije sela Žunja i učenika, ne bi bilo ni Osnovne škole u Razbojni. Ovo je jedan od najradosnijih dana i  učenici su od ranog jutra pitali  da li će prisustvovati otvaranju puta. Sve sam to odobrio i naravno došao ovde, jer ovo je pravi potez za Mesnu zajednicu, za naše učenike koji do škole putuju više od pet kilometara. Ovo je pravi put i ovakvom politikom treba da se nastavi da bi naša sela opstala. Ovo je dar prirode, mislim da iz ovog kraja niko ne treba da ode, samo treba da se stvore uslovi za normalan život i rad“, ocenio je direktor Marković.

Školu u Razbojni pohađa oko 30 učenika iz sela Žunje što je veoma značajan broj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *