BRUSJANIMA PREDSTAVLJENA KNJIGA ,,SUMPOROVITA VODA“

Na sinoćnoj promociji knjige ,,Sumporovita voda“ u Narodnoj biblioteci Brus, autorka Snežana Milojević govorila je o samom interesantnom naslovu i  pričama koje čine ovo delo. Čitaocima knjige svakako će biti zanimljiva svaka pojedinačna priča koja svojim naslovom i sadržajem, kako ističe autorka, budi isceljenje.

,,Naslov je simboličan i nadam se privlačan za čitaoce i ima osnovna značenja koja mog promeniti odmah. Sumporovita voda i sama korica knjige asocira na banjsku vodu koja služi izlečenju ali istovremeno jeste simbol pakla, može biti bolest, može biti iscelenje u zavisnosti kako pristupimo onome što je data tema. Književni tekst služi tome da mi govorimo o svetu na neki način koji mi smatramo relevantnim. Svi su pronašli sebe što se tiče istraživača na neki način u knjizi. Koleginica iz Zadra Kornelija Kuvač-Levačić je tu našla feministički diskurs, Rade Jarak je fasciniran preokretom iz jednog lica u treća, a moj drug i pesnik Nenad Milošević govori da onaj ko piše kratke priče je diplomirani pisac jer na tako malom prostoru dati priču i poentirati nije jednostavno“, rekla je autorka Snežana Milojević.

Snežana Milojević je prvi put u Brusu, a promocije knjiga su upravo način da se dođe do čitalaca.

Književne večeri su meni jako važne jer tu srećem ljude koje vole književnost. mi razmenjujemo energiju. Pisac kao ja je uglavnom u četiri zida, izlazi samo kad mora da obavi poslove i uživam u pažnji i naklonosti koju osetim tokom književne večeri“, istakla je Snežana Milojević.

Autorka knjige je doktor filoloških nauka i živi i radi u Prokuplju. Objavila je preko 40 originalnih naučnih radova, književne kritike i eseje. Publikovala je tri naučne monografije i knjigu o srednjovekovnoj književnosti pod nazivom ,,Od premudrih čula- studije iz stare srpske književnosti“, koja je dobila nagradu ,,Inicijal“ na Sajmu knjiga u Nišu. Bavila se novinarstvom i glumom i radila je intervjue sa mnogim značajnim piscima kao što su Vida Ognjenović, David Albahari i drugi.  Snežana je pisala i putopise koji su bili u nominaciji za nagradu ,,Momčilo Nastasijević“ koju dodeljuje biblioteka u Valjevu. Pored ,,Sumporovite vode“ publikovala je i knjigu priča pod nazivom ,,Gradić Smejton“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *