BRUSJANKA JASNA RAKIĆEVIĆ OBJAVILA PRVU KNJIGU

Svoju ljubav prema pisanju sugrađanka Jasna Rakićević pretočila je u zbirku kratkih priča pod nazivom  ,,NERAVNINE“ koja će uskoro biti dostupna široj čitalačkoj publici. Priče su, kako kaže naša autorka, nastajale nekoliko godina, a neke od njih su objavljivane u pojedinim beogradskim online časopisima.

,,,,Neravnine“ predstavljaju umetnički projekat sa idejom povezivanja književnog i likovnog. Zbirka se sastoji od 31 priče razvrstane u 4 celine: Zaodevanje surovosti (lirski zapisi), Mnogouglovi (slike realnosti bez dubljeg upliva sentimenta), Život se dešava svuda (meditacije i proživljavanja nad sirovim realnim slikama života) i Soba za tri čina (teorijski pristup umetnosti i određenim životnim temama). Autorske težnje ove knjige tiču se otkrivanja surove strane nežnosti, ali i zaodevanja sirove i bezbojne strane života tragovima svetlosti duboko zatrpane u svakom pojedincu. Ilustracije zbirke priča „Neravnine“ prate narativ i senzibilitet određenih priča, ali i celinu teksta, i na taj način pružaju specifičan vizuelni doživljaj čitaocu“, istakla je nastavnica srpskog jezika i književnosti, autorka Jasna Rakićević.

Recenziju za ovu knjigu napisao je profesor srpskog jezika i književnosti Ljubiša Krasić koji Jasnine zapise  opisuje kao  lirska promišljanja o oblicima života koja se nude i snažnoj želji da u ,,svoj život uronimo kroz stalnu igru ljubavi i prepoznavanja sebe i svih svojih lica“.

,,Neravnine“ su objavljene u tiražu od 400 primeraka a izdavač je ,,Korak studio“ iz Beograda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *