BRUSKI KOFER I PULS BRUS UČESNICI KONFERENCIJE ,,Move.Link.Engage“ U NIŠU

U Nišu je nedavno održana Konferencija ,,Move.Link.Engage – Korak bliže ka snažnijem civilnom društvu“ na kojoj je i Brus imao svoje reprezente i to predstavnicu Udruženja ,,Puls Brus“ Jasnu Rakićević i urednicu portala bruskikofer.rs Tamaru Petrović.

Konferencija, koju je organizovala Beogradska otvorena škola, okupila je preko 150 predstavnika civilnog društva, republičke i lokalne vlasti i poslovne zajednice, i na njoj su doneti zaključci da jako civilno društvo ima značajnu ulogu u razvoju lokalne zajednice i kreiranju politike.

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov istakao je da je neophodno partnerstvo civilnog i javnog sektora i da je Ministarstvo otvoreno za različite inicijative civilnog sektora.

Šef odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji Nikola Bertolini naveo je da glas građana okupljenih oko civilnog društva (udruženja, neformalne grupe, fondacije…)treba da se čuje jače na svim nivoima vlasti.

Na Konferenciji je bilo reči i o tome da je potrebna diverzifikacija izvora finansiranja civilnog sektora i podsticanje održivog finansiranja.

Pored toga što je Konferencija doprinela upoznavanju sa ostalim akterima civilnog društva, predstavnice Brusa, Udruženja Puls Brus i Bruski kofer će svakako u narednom periodu raditi na sprovođenju projekata koji doprinose razvoju lokalne zajednice, a samim tim i poboljšanju kvaliteta života.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *