DAN PEŠAČENJA U SUBOTU, 23. SEPTEMBRA

U subotu, 23. septembra u Brusu će biti obeležen Dan pešačenja, najveća planinarska manifestacija Planinarskog Saveza Srbije na kojoj učestvuju planinari i ljubitelji prirode širom Srbije.  Aktiv nastavnika fizičkog vaspitanja Srednje škole Brus i slobodne nastavne aktivnosti Planinarenje i boravak u prirodi OŠ „J. J. Zmaj“ Brus kao i Planinarsko skijaško društvo „Srebrnac“ Brus u sklopu obeležavanja ovog dana organizuju pohod na Drenovačko Metođe.

Akcija će početi okupljanjem učesnika kod Srednje škole u 9 sati. Pored učenika i nastavnog osoblja osnovne i srednje škole kao i članova PSD „Srebrnac“ Brus, akciji se mogu pridružiti svi meštani koji žele da provedu kvalitetan dan u prirodi i poboljšaju kondiciju. Pola sata kasnije se kreće u pravcu banje. Može se ići kraćom ili dužom stazom. Planiran je dolazak na Drenovačku čuku, Svetilište Drenovačko Metođe i na Džimijevu vikendicu. Do 16 : 30 je povratak do Srednje škole Brus, najavili su organizatori.

Dužina  kraće  staze oko 5 km a duže oko 13 km. Staza je srednje zahtevna. Visinska  razlika 439 m.

Planinarski Savez Srbije godinama organizuje Dan pešačenja koji  predstavlja poziv javnosti u Srbiji da se toga dana pokrene i napravi korak bliže zdravlju. Planinari iz cele Srbije animiraće stare i mlade, porodice, tinejdžere, penzionere, zaposlene, školarce i studente da se toga dana priključe akciji i prepešače 100 metara ili više kilometara, istakli su u Planinarskom Savezu Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *