DANAS I SUTRA PREVENTIVNI PREGLEDI U DOMU ZDRAVLJA BRUS – EKG, merenje krvnog pritiska i određivanje nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi

U subotu i nedelju, 04. i 05. novembra, sugrađani će moći da urade preventivne kardiološke preglede, odnosno EKG, merenje krvnog pritiska i određivanje nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi u Domu zdravlja Brus, objavila je ova ustanova.  Zakazivanje nije potrebno, već je dovoljno samo da građani odu do Doma zdravja od 8 do 16 sati.

Bolesti srca i krvnih sudova vodeći su uzrok obolevanja i umiranja u Srbiji i u svetu. U većini slučajeva kardiološke bolesti izazvane su faktorima rizika koji se mogu kontrolisati ili lečiti – visok krvni pritisak, gojaznost, pušenje, nedovoljna fizička aktivnost.

Preventivni pregledi biće organizovani u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije. Država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije i da preventivne preglede učini pristupačnijim građanima. Zdravstvene ustanove podsećaju da su tokom oktobra rađeni ultrazvuk dojke, PSA test i pregledi štitaste žlezde.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *