DOBAR GLAS DALEKO SE ČUJE

Brusjanka Jovana Pavlović rame uz rame sa najeminentnijim proizvođačima hrane u Dubaiju

Na nedavno održanoj svetskoj izložbi ,,Expo 2020“ u Dubaiju, u okviru koje je organizovana  tematska nedelja ,,Poljoprivreda i prehrana“, među privrednicima koji su predstavljali Srbiju našla se naša sugrađanka Jovana Pavlović, vlasnica firme ,,Varjača“ koja se bavi preradom voća i povrća. Jovana je imala priliku da predstavi svoje proizvode stranim kupcima i uspostavi saradnju sa mnogim kompanijama.

,,Privredna komora Srbije obezbedila je srpskim privrednicima posetu najpopularnijem sajmu na Bliskom istoku gde je svaka zemlja istakla svoja najveća dostignuća. Ja sam kao član srpske delegacije predstavila svoje proizvode od voća i povrća i prerađevine od aronije koje se proizvode u okviru beogradske kompanije ,,Hoof“ . Na ovom sajmu stekla sam mnoga poznanstva koja će mi pomoći u daljem razvoju poslovanja i videla nove načine proizvodnje, plasiranja i prodaje proizvoda“, objašnjava Jovana.

Jovanini proizvodi se mogu naći u skoro celoj Srbiji. Veliki uspeh postigla je inovativnim proizvodima od aronije koji se plasiraju u okviru kompanije ,,Hoof“ . Među njima je i niskokalorični voćni desert od maline i aronije zasladjen medom sa mentom, koji je nagrađen za najbolji ukus na jednom od gastro festivala.

Kada je reč o ukusu, naša sugrađanka naglašava da je hrana u jednom od sedam najnaseljenijih i najpopularnijih emirata veoma začinjena i da se može naći sve iako je prilično skupo za naše uslove. Jedino su urme i kokos fantastični čiji ukus ne može da se poredi sa onim što imamo na našem tržištu.

Po Jovaninom utisku, Dubai je čisto, luksuzno i  bezbedno mesto gde se mogu sresti ljudi iz različitih zemalja koji dolaze da rade ovde. S obzirom na to da su veliki uvoznici, ova islamska zemlja na obalama Persijskog zaliva je veliko potencijalno tržište za srpske privrednike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *