DODELJENA OPŠTINSKA PRIZNANJA I NAGRADE

Predstavnici opštine Brus su povodom obeležavanja ,,Dana Brusa“ uručili priznanja i novčane nagrade sugrađanima koji su svojim radom tokom godine doprineli razvoju našeg grada. Najpre je predsednica Skupštine opštine Brus Dragana Despotović poželevši dobrodošlicu na manifestaciji ,,Dani Brusa“ prisutnima poručila da se među njima nalaze neki budući dobitnici nagrada s obzirom na to da ,,smo mi poznati po tome što smo vredan, sposoban i inovativan narod“.

Povodom 60 godina od osnivanja Fabrike uređaja i delova (FUD) priznanje je dobio prvi inženjer u ovoj fabrici Vasilije Erić. Predškolska ustanova ,,Pahuljice“ nagrađena je za inovativan rad i pristup u vaspitanju i obrazovanju dece. Direktorka ove ustanove, Ana Marković – Đurđević primila je nagradu. U ime humanitarne organizacije ,,Osmeh srca“ nagradu za doprinos u radu sa starijim licima u vidu pružanja usluge pomoći u kući primila je predsednica ove organizacije, Violeta Popović. Među nagrađenima su se našli i predstavnici Crvenog krsta Brus – Saša Tomić i Vatrogasno – spasilačkog odeljenja Brus – Dejan Jezdić. Dejan Đokić je dobio priznanje za humanitarni rad. Kao uzorne domaćice, nagrađene su Jelena Maličanin i Vesna Petrović. Gazdinstvo Ilić i Vladica Kavić priznanja su dobili kao uzorni poljoprivredni proizvođači.

Predsednica opštine Valentina Milosavljević je zatim uručila posebne novčane nagrade protivgradnim strelcima koji su dali doprinos u očuvanju poljoprivrednih useva. Brus ima 22 strelca, a u ove svrhe, Opština je prema rečima predsednice, izdvojila oko milion i dvesta hiljada dinara.

Predsednica je podsetivši prisutne da je opština do juče bila u vanrednoj situaciji zbog januarskih i junskih poplava, naglasila da je uprkos tome Opština uspela da sačuva tradiciju kada su u pitanju deca koja postižu dobre rezultate.

,,Prošle godine smo dodelili jednokratnu pomoć svim majkama sa četvoro i više dece, sledeće godine obećavamo isto to a nadamo se da će biti više majki što je i naša glavna želja, da sačuvamo stanovništvo naše male opštine i da poboljšamo uslove koliko je to moguće“, podvukla je predsednica.

Među školarcima dobitnici priznanja su đaci generacija koji su dobili nagradu u iznosu od po 20.000 dinara. Dobitnici Vukove diplome nagrađeni su sa po 15. 000 dinara, a isto toliko primili su i osvajači prva tri mesta na priznatim republičkim takmičenjima i smotrama školskog, sportskog i umetničkog karaktera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *