DŽIMIJEVA VIKENDICA – IZLET ZA DUŠU I TELO

Pored izleta za Prvi maj, Brusjani često odlaze gore da odmore dušu i uživaju u tišini prirode. Godinama poznata Džimijeva vikendica koju je sagradio Dragan Popović Džimi na potezu Drenovačka čuka, a danas održava njegov sin Dragoljub, postala je mesto za druženje i svakodnevne izlete.

ulaz

,, Sa naše male brvnare imamo prelep pogled na Brus, Kopaonik, Koznik, vidi se izlaz gondole, Gobelja, skijaške staze na Jarmu. Često idem gore jer je osećaj neponovljiv, imam svoj mir. Naravno, skoro uvek se zatekne neko da roštilja ili šeta, porodice sa decom, stariji, mlađi, planinari.Vikendica je okružena bukovom, hrastovom šumom, ima dosta kleke. Ovaj teren obiluje  vrganjima, lisičarkama, žulama. Mogu se videti poskoci, šarke, smukovi, kornjače, daždevnjaci, srne, divlje svinje, čak i orlovi. Na 255 metara od same vikendice je i izvor sa svežom pijaćom vodom gde svako zastane da predahne,” slikovito opisuje Dragoljub – Džimi.

Ovo mesto je prava oaza mira. Od podnožja brda  (mostić) do vikendice ima 855 metara puta uzbrdo. Ko je u dobroj kondiciji može prošetati, a inače se do gore može stići samo terenskim vozilom.  Živeti u skladu sa prirodom bar na jedan dan neponovljiv je doživljaj.

Kako je sve počelo

Dragoljubov otac, Dragan  je u mladjim danima došao na ideju da na svom imanju sagradi brvnaru. Sa prijateljima je praktično izneo na leđima sav materijal i od temelja sagradio drvenu kuću. Novu tada 1980. godinu dočekao je upravo u njoj uz druženje, vatru i sankanje. Kao član Ferijalnog saveza, tj. saveza omladinaca nekadašnje Jugoslavije, Dragan je u svojoj vikendici često imao i posetioce iz bivših zemalja.

Džimijeva vikendica

Dragoljub nastavlja očevim stopama i održava brvnaru. U planu je sređivanje terase, pravljenje kamina za, kako kaže, oko i dušu, prvenstveno za sebe i svoj mir. Svi koji dođu su dobrodošli.

Najlepši pogled na Brus je, složiće se naši sugrađani, sa Džimijeve vikendice. S obzirom na Dragoljubove stolarske vešte ruke možemo biti sigurni da će ova oaza tišine biti još lepša i privlačnija, možda čak i za turiste.

Foto:privatna arhiva

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *