ELENA ĐOKIĆ POBEDNICA POETSKOG KONKURSA ,,DESANKA MAKSIMOVIĆ“

Profesor Ljubiša Krasić: Elena je jedina učesnica za ove 32 godine koja je dobila prvu nagradu, a da je tek prvi razred srednje škole

 

Elena Đokić, učenica prvog razreda Srednje škole Brus, (odeljenje gimnazije) osvojila je prvo mesto na 32. Poetskom konkursu ,,Desanka Maksimović“, zajedno sa svojim profesorom i mentorom Ljubišom Krasićem.

Sa svojom zbirkom pesama ,,Zumbul“, Elena je bila najbolja među 11 učesnika srednjih škola  iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i svih dopunskih škola naših državljana u inostranstvu.

Ona nije očekivala ovakav uspeh.

,, Videla sam tamo da ima dosta dobrih pesnika i mislila sam da će neko od njih da pobedi. Bilo mi je šokantno kada sam ja pobedila. Sve mi je nestvarno i dalje. Moj san je bio da objavim zbirku, i dalje sam u šoku. Moja zbirka nosi naziv ,,Zumbul“ jer je meni zumbul simbol ljubavi između mene i jedne osobe koju ja volim. U zbirci ima oko 30 pesama i dopuniću je sa još nekoliko. Inspiraciju nalazim u ljubavi i u muzici. Ljubav je ta koja me inspiriše da ono što mi se dešava u životu pretvorim u stihove. Motivi u mojim pesmama su i zvezde, trzalice, gitare.  Kako je rekao dr. Dušan Babić u Valjevu, nadam se da ću svojom trzalicom da sviram po pesničkim žicama. Volela bid da mi pored glume, pesništvo bude životni poziv. Do tada, vidimo se u Valjevu i sledeće godine“, poručila je mlada pesnikinja.

Profesor Ljubiša Krasić je istakao da je Elena izuzetno talentovano dete i da njeno vreme tek dolazi.

,, Brus je jako mala sredina sa izuzetno mnogo talentovanom decom. Oni samo traže da se radi sa njima na pravi način. Mi smo počeli sa radom septembra i to je bilo jako zahtevno. Međutim, Elena pored svog talenta, ima dobar dar da čuje ono što se traži od nje da poboljša u svom stvaralaštvu, da bi napredovala. Mene je to oduševilo. Kada smo slali knjigu pesama, ja sam rekao da ako uđe u finale to je veliki uspeh jer je ona tek prva godina. To se i obistinilo, ušli smo među 11 finalista od 52 knjige pesama koje su poslate. Ja nisam mogao da verujem da će ona biti nagrađena. Ona je jedini učesnik za 32 godine dugog konkursa koji je dobio prvu nagradu a da je prvi razred. Sjajan početak za nju, njeno vreme tek će doći“, veruje prof. Krasić.

Kao nagradu, knjigu ,,Zumbul“ će do kraja februara objaviti Valjevska gimnazija i Srpska književna zadruga koji i raspisuju  Poetski konkurs ,,Desanka Maksimović“.  Knjiga će zatim biti promovisana na narednim Pesničkim susretima.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *