EMILIJA MILOSAVLJEVIĆ DOBITNICA NAGRADE ,,PREDRAG PEĐA TOMANOVIĆ“ KAO NAJBOLJA STUDENTKINJA AKADEMIJE UMETNOSTI

Brusjanka Emilija Milosavljevič koja je završila master studije glume  na Akademiji umetnosti u Novom Sadu dobila je nagradu „Predrag Peđa Tomanović“ kao najbolja studentkinja za 2023. sa prosekom 9,43 u klasi prof. Borisa Liješevića.

Ovu nagradu dodeljuje istoimena Zadužbina, čiji su osnivači roditelji proslavljenog glumca  Milena i Milorad Tomanović. Uručuje se od 1995. godine za najbolju ulogu koju je u Srpskom narodnom pozorištu u prethodnoj kalendarskoj godini ostvario glumac/glumica SNP-a, i najboljem diplomiranom studentu/studentkinji master studija glume na srpskom jeziku na Akademiji umetnosti u Novom Sadu čiji prosek ocena ne može biti niži od devet, navodi se na zvaničnom sajtu Srpskog narodnog pozorišta.

Emilija trenutno igra u predstavi ,,Kosa’’ Pozorišta mladih i u ,,Revizoru’’ Srpskog narodnog pozorišta. Angažovana je u Akademskom pozorištu ,,Promena’’ na diplomskoj predstavi pod nazivom ,,Proslava’’.

Gledali smo je u epizodnim ulogama u serijama ,,Ubice mog oca’’, ,,Azbuka našeg života,, i u filmu ,,Ime naroda’’ Darka Bajića’’. Ono što je očekuje su novi glumački angažmani.

Nagradu za najbolju ulogu, po odluci žirija pripala je Dimitriju Aranđeloviću za ulogu u predstavi „Jevanđelje po F.M. Dostojevskom“, režija Jernej Lorenci, i Anđeli Pećinar za ulogu Sibile u predstavi „Bertove kočije ili Sibila“, režija Ivan Cerović. Žiri su činili Valentin Vencel, glumac i predsednik žirija, Nataša Gvozdenović, pozorišni kritičar i novinar i Predrag Štrbac, reditelj drame SNP-a, navodi Srpsko narodno pozorište.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *