GEORGIJE BAŠIĆ JE PRVA BEBA ROĐENA U NOVOJ GODINI

Drugog januara ove godine mama Marina i tata Marko Bašić iz Brusa postali su roditelji malog Georgija, dečaka koji je prvi u novoj 2023. godini došao na svet u bruskoj opštini. U kabinetu predsednice opštine je ovim radosnim povodom danas upriličen prijem za roditelje i uručen poklon. Čestitajući porodici Bašić prinovu, šef Odseka za društvene delatnosti Nikola Zbiljić istakao je da Opština tradicionalno majci prvorođenom detetu uručuje nagradu u iznosu od 20. 000 dinara.

,, Mi smo prvi put posle tri godine, prošle 2022. imali više od 100 rođenih beba u kalendarskoj godini, tačnije 104. Kada se taj broj uporedi sa 2021. kada je bilo samo 74 rođenih beba vidimo jedan jako pozitivan i lep trend i nadamo se da će se taj trend nastaviti. Kao što je poznato, od prvog januara 2022. uveli smo niz novih mera za podsticaj rađanja. Jedna od njih, na koju smo ponosni, je nadoknada od 10. 000 dinara mesečno 12 meseci nezaposlenim porodiljama. Trenutno trideset i jedna  naša sugrađanka  sa ovim statusom prima ovu nadoknadu“, naglasio je Nikola Zbiljić.

Uručujući poklon, predsednica opštine dr Valentina Milosavljević poželela je sve najbolje novopečenoj mami i njenoj porodici.

Marina se u ime svoje porodice i ime malog Georgija zahvalila predsednici Valentini i opštini Brus i dodala da će se porodica Bašić i dalje širiti.

Georgije je prva beba rodjena u bruskoj opštini ali i jedna od prvih 15 rođenih u Rasinskom okrugu. Inače, ovo retko ime je dobio po porodičnoj krsnoj slavi. Puno zdravlja i sreće Bašićima!!

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *