I OVE NEDELJE PREVENTIVNI PREGLEDI, ovoga puta i za decu

Dom zdravlja Brus će i ove nedelje, 26. maja aktivno učestvovati u pružanju usluga  preventivnih pregleda u organizaciji Ministarstva zdravlja Republike Srbije. U vremenu od  8 do 17 sati biće organizovani pregledi za decu predškolskog i školskog uzrasta i odrasle, bez zakazivanja i uputa, kao i za građane bez zdravstvenog osiguranja.

Građani će moći da obave fizijatrijski pregled dece predškolskog i školskog uzrasta(pregled kičme, stopala i celokupnog lokomotornog sistema), pneumoftiziološki pregled pluća odraslih uz rendgen snimak pluća za osobe preko 50 godina života i one koji imaju pušački staž preko 30 godina, izmere krvni pritisak, provere kompletnu krvnu sliku, hormone štitne žlezde ( T3,T4,TSH) i tumor marker za oboljenje prostate (PSA).

Preventivnim pregledima nedeljom ukazuje se na značaj prevencije i da se pregledi  učine dostupnijim  građanima.Uz slogan “ PREVENCIJA JE NAJBOLJI LEK“, Dom zdravlja Brus poziva građane da se odazovu u što većem broju, saopšteno je iz Doma zdravlja Brus.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *