I SUTRA PREVENTIVNI PREGLEDI U DOMU ZDRAVLJA BRUS

U bruskom Domu zdravlja, u nedelju 10. decembra od 8 do 16 sati biće organizovan ultrazvučni pregled dojke (na mamografiju se upućuje prema indikaciji) za žene starije od 40 godina, a za muškarce starije od 49 godina PSA test kojim se otkriva tumor prostate. Oni kod kojih postoji sumnja na bolest, biće upućeni na dodatnu dijagnostiku, saopšteno je na zvaničnom sajtu Doma zdravlja Brus.

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciji,  u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije organizuju se preventivni pregledi.  Za pregled nije potrebno zakazivanje, građani treba samo da dođu do zdravstvene ustanove od 8 do 16 sati. Prevencija i rana dijagnostika od ključnog su značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, i prošle nedelje organizovani su isti preventivni pregledi, a tokom novembra obavljeni su pregledi merenja telesne mase, izračunavanje stepena uhranjenosti, merenje krvnog pritiska i određivanje glikemije, pregledi štitaste žlezde i kardiološki pregledi sa kontrolom nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *