IZVESNA IZGRADNJA PAROHIJSKOG DOMA U KRIVOJ RECI

Crkva Svetih apostola Petra i Pavla u Krivoj Reci mogla bi na proleće da dobije Parohijski dom koji će obradovati sve meštane ovog sela. Sveštenik Marko Rakonjac potvrdio je za Bruski kofer da je izvesno da izgradnja Doma počne na proleće.

,, Planiramo da radimo, ako da Gospod Bog. Trenutno izrađujemo projekat koji je već u završnoj fazi i imamo načelni blagoslov Episkopa kruševačkog našeg Davida. Nadam se da ćemo sve da realizujemo do maja, možemo kad se složimo. Svako po svojoj mogućnosti moći će da učestvuje u izgradnji, ne mora uvek novčano, šta god da narod donese biće korisno“, istakao je Otac Marko Rakonjac.

Damjan Novčić je jedan od najvećih donatora koji je, između ostalog, pomogao uređenje dvorišta crkve u Krivoj Reci i koji će se i ovoga puta uključiti u akciju.

,, Ja sam ovde rođen, ovde sam išao u školu, tako da dugujem puno zavičaju i imam energije i ideje da pomažem i dalje. Pozvaćemo sve građane da pomognu izgradnju, a dobrih ljudi ima. Crkvena opština i Mesna zajednica otvoriće žiro račun gde će se skupljati sredstva kako bismo realizovali i ovu ideju“, rekao je Damjan Novčić.

Prema njegovim rečima, u Krivoj Reci se naredne godine planira i postavljanje biste Krivorečaninu Radovanu Periću, poginulom borcu sa Košara, ratnom dobrovoljcu. Lokalna samouprava je podržala ovu inicijativu tako da će 25. aprila, na dan kada je Radovan Perić ranjen, u dvorištu škole biti podignuto spomen obeležje u njegovu čast.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *