KOŠARKAŠKI KADETI I PIONIRI USKORO NA TERENU

Utakmice Regionalne košarkaške lige centralne Srbije počinju za pet dana a  košarkaši  Sportsko – košarkaškog udruženja ,,Obruč” uveliko se pripremaju za velike okršaje.

,,Obruč” trenutno ima više od 70 polaznika škole košarke i četiri selekcije – mini basket, pioniri, kadeti i devojčice. U planu je i formiranje seniorske ekipe.  Ljubav prema košarci, redovni treninzi i pripreme nagoveštavaju dobre rezultate.

,,Sportsko – košarkaško udruženje je krenulo od nule, okupili smo decu koja pokazuju veliku želju za košarkom, kao da im je košarka takoreći nedostajala. Želimo da se deca bave sportom, da žive zdrav način života i u ovom hramu košarke provode svoje vreme. Očekujem da budu dobra deca kao što jesu i da predstavljaju našu opštinu prvenstveno kao časni, dobri ljudi a uspeh će sam po sebi doći. Imamo dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, funkcionišemo dobro, imamo sponzore i nadamo se da ćemo imati dovoljno sredstava za  četiri selekcije”, rekao je trener Bojan Živančević.

Uroš Janjić, Ognjen Jaćović i Luka Luković su deo pionirske selekcije. Složni su u tome da ih košarka spaja i uči novim veštinama. Objašnjavaju da je na treninzima dobra atmosfera i još bolje druženje. Pozivaju publiku da dođe i podrži ih na predstojećim mečevima u bruskoj hali.

Kadeti  Božidar Zdravić i  Pavle Lukić  su već odavno zaljubljenici u ovaj sport.

,,Košarku sam zavoleo tačno 2014. kada je naša reprezentacija na Svetskom prvenstvu u Španiji osvojila srebro. Tada sam počeo da treniram i trudiću se da budem što bolji i pomognem ekipi”, objasnio je Lukić.

,,Već četiri godine treniram košarku, igrao sam ranije često u kraju i zavoleo ovaj sport”, dodaje Zdravić.

U sklopu priprema za takmičenja u Ligi, bruski košarkaši su učestvovali na turniru u Vrnjačkoj banji gde su osvojili prvo mesto u kategoriji kadeta i četvrto u selekciji pionira.

,,U ovom sportu je bitno razumevanje igre. Košarkaši kao sportisti  brže sazrevaju od ostalih sportista jer se rano susreću sa individualnom i grupnom taktikom. Naša deca redovno dolaze na treninge, treniramo tri puta nedeljno ovde u Hali sportova ,,Goran Raičević”  kao i u školskoj sali. Pratimo decu,  promovišemo prave vrednosti koje doprinose da deca izrastu u dobre ljude”, rekao  je trener Branko Radivojević.

Da bruski košarkaši uživaju u igri, uverili smo se i sami na jednom od njihovih treninga. Njihova strast prema ovom sportu bi se možda najbolje opisala rečima najkorisnijeg NBA igrača i najboljeg centra na svetu Nikole Jokića,  kada je govorivši o košarci između ostalog i dodao:

„Ovo nije moj posao. Mi samo igramo igru ovde. Ja uživam u igri. Svaki meč igram kao da je u pitanju basket u mom gradu”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *