KRAJ ŠKOLSKE GODINE 6. JUNA U SVIM OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA

Vlada Republike Srbije donela je odluku da se školska godina završi 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama zbog tragedija koje su duboko pogodile čitavo društvo.

U saopštenju se navodi da škole mogu da nastave da rade do 20. juna za učenike koji to žele. U tom periodu mogu se realizovati dopunska, dodatna i pripremna nastava, nastava u prirodi, kao i drugi oblici obrazovno – vaspitnog rada, sa ciljem podsticanja socijalnih i emocionalnih veština učenika i aktivnosti na teme tolerancije, empatije, zajedništva, podrške i zahvalnosti. Svi učenici koji ne budu zadovoljni svojim uspehom, dobiće priliku da do 20. juna poprave ocene na lični zahtev.

Naglašava se da će Ogledna škola ,,Vladislav Ribnikar“ ostati škola. Ona će biti rekonstruisana i tokom procesa rekonstrukcije biće izgrađen memorijalni deo u znak sećanja na decu i školskog čuvara, koji su svakoga dana u toj školi pokazivali izuzetnost.

Nakon obavljenog vanrednog inspekcijskog nadzora u Oglednoj osnovnoj školi ..Vladislav Ribnikar“, potvrđena su saznanja Centra za socijalni rad, Ministarstva prosvete i Ministarsva za brihu o porodici, da u ovoj školi nije bilo vršnjačkog nasilja u odnosu na mololetnog K.K.

,,Upravo zato molimo sve medije da se prema ovoj informaciji odnose sa dužnom pažnjom i da ne objavljuju neproverene i nepotvrđene informacije, jer se time nastavlja proces traumatizacije dece i roditelja“ naglašava se u saopštenju Vlade Republike Srbije.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *