LOKALNA FONDACIJA RASINSKOG OKRUGA PREDSTAVILA SVOJE PLANOVE

Uskoro otvaranje konkursa za izradu logoa ove organizacije

Članovi Lokalne fondacije Rasinskog okruga juče su u Kruševcu predstavili svoje početne aktivnosti i najavili otvaranje prvog konkursa na kom će se birati najbolji dizajn za logo Lokalne fondacije (LFRO).

Jasna Rakićević iz LFRO naglasila je da je Fondacija osnovana sa ciljem animiranja građanki i građana da uzmu aktivno učešće u oblikovanju svog neposrednog okruženja, da učestvuju u rešavanju društvenih problema i tako daju doprinos razvoju zajednice.

,,Okupili smo se u želji povezivanja istomišljenika koji imaju energiju i inicijativu za unapređenje okruga u kome živimo’’, rekla ja Jasna.

Članica tima Sneža Miladinović rekla je da je osnovni zadatak svih lokalnih fondacija da podrže najbolje lokalne ideje i projekte, bilo da je u pitanju uređenje javnog prostora, sport, kultura, umetnost, obrazovanje (sa izuzetkom infrastrukturnih projekata I humanitarnih aktivnosti).

,, Da bi lokalna fondacija mogla da podrži projekte građana i bude održiva u zajednici, ona se u najvećoj meri oslanja na donacije pojedinaca i kompanija kao ključnih resursa koji mogu da omoguće da sami građani rešavaju probleme svojih lokalnih sredina’’, objasnila je Sneža.

Svaki iznos prikupljenih finansijskih sredstava će Trag fondacija duplirati a lokalna fondacija putem otvorenih konkursa vraćaće ta ista sredstva nazad u zajednicu.

LFRO poziva sve građane Rasinskog okruga (Brus, Kruševac, Ćićevac, Trstenik, Aleksandrovac i Varvarin) da se aktivno uključe u kreiranje boljeg okruženja za život i na taj način doprinesu dobrobit zajednici.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *