MUZIKA I STIHOVI NA KNJIŽEVNOJ VEČERI U NARODNOJ BIBLIOTECI BRUS

Petak veče je u Narodnoj biblioteci Brus bio rezervisan za autorku Snežanu Teodoropulos koja je promovisala svoju najnoviju zbirku pesama pod nazivom  ,,Oslušni vetar“. Publika je bila u prilici da pored recitovanja stihova protkanih ljubavnom ali i ratnom tematikom, čuje i pesme u izvođenju same autorke i njenog ansambla. Nakon pevanja i recitovanja, Snežana je istakla da se u Brusu osećala kao kod kuće.

,,Ja uvek dam sve od sebe, kroz ljubav mogu svoje emocije da prenesem. Imate divnu direktorku i bila je divna atmosfera. ,,Oslušni vetar“ je za mene nekako najnežniji govor, najnežniji šapat u krošnjama. ,,Dok trčimo krvavih kolena u srcu koje uvek kuca na litici bola“, znači vetar je nešto što se ne može uhvatiti, zagrliti, odgurnuti, a osećamo ga celim bićem i to je za mene simbol ljubavi. Jer i ljubav je nešto što nije opipljivo a osećamo je. Ja na takav način mogu svoje emocije da ispoljim. Tamo gde ja padala kiša bila sam tužna, tamo gde su zvezde,  sanjala sam o nečemu nedostižnom i to je tako išlo. Sve ima nešto što se trenutno u mom životu dešava, emocije koje mogu da povežem sa nečim nadnaravnim, prirodnim i tako je ova knjiga  došla kroz same emocije“, rekla je Snežana Teodoropulos.

Snežana je rođena u Prištini, odrasla u Kuršumliji a živi na relaciji Nemačka-Grčka-Srbija. Prvu književnu nagradu dobila je u četvrtom razredu osnovne škole. Između ostalih priznanja, značajne su Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice Republike Srbije i priznanje Topličkog udruženja za doprinos u razvoju kulture i umetnosti topličkog kraja. Napisala je dela ,,Za posebne ljude“ i ,,Šapat anđela“, a najavila je i četvrtu knjigu koja je posvećena ženama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *