NAGRADE ZA NAJBOLJI GULAŠ OTIŠLE U LEPENAC I BATOTE

Miris gulaša širio se juče Lovačkom kućom u Rajskrsju gde je održana druga Gulašijada i Sabor lovaca i frulaša. Za najboljeg majstora u kuvanju ovog specijaliteta proglašen je Miroljub Mikuljanac iz Lepenca. Drugo mesto pripalo je Lovačkoj sekciji Lepenac a treće Lovačkoj sekciji Batote.

Gulaš je kuvalo oko 15 ekipa iz Kruševca, Prokuplja, Blaca, Brusa i okoline.

Predsednik Lovačke sekcije Slavoljub Gmijović je istakao da je ovo jedna od manifestacija u Brusu koja nastoji da bude tradicionalna.

,,Društvo se okupilo sa svih strana da sprema domaći specijalitet. Nadamo se da ćemo se družiti još mnogo godina i  da će Gulašijada biti uvrštena u kalendar manifestacija po kome će Brus biti prepoznatljiv. Važno je da se ovo održava u nedelji pred Svetog Nikolu“, rekao je Gmijović.

Nagrade za tri najbolje skuvana gulaša obezbedili su privrednici iz Brusa, Turistička organizacija opštine Brus i Lovačko udruženje ,,Kopaonik“.

Nakon proglašenja pobednika, meštani i gosti su degustirali specijalitete od, uglavnom, divljači i uživali u muzici i druženju u prirodnom ambijentu u Rajskrsju.

Gulašijadu organizuju Lovačka sekcija Lepenac uz podršku Lovačkog udruženja Kopaonik, TOO Brus i opštine Brus.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *