ZLATNI VELJKO MILIĆ POSTAVIO NOVI DRŽAVNI REKORD

Najveći  uspeh atletske sekcije OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj’’ na takmičenjima do sada

ZLATNI VELJKO MILIĆ POSTAVIO NOVI DRŽAVNI REKORD

Na državnom školskom takmičenju u atletici učestvovalo troje učenika OŠ ,,J.J. Zmaj’’koji su pored jedne zlatne medalje osvojili i dva peta mesta

Na nedavno održanom državnom školskom takmičenju u atletici, u Ćupriji, učenici OŠ ,,J.J. Zmaj’’ osvojili su jednu zlatnu medalju i zauzeli dva peta mesta.

Bacivši kuglu 13 m i 26 cm Veljko Milić je pored osvajanja zlatne medalje postavio i  novi državni rekord takmičenja koji je do sada iznosio nešto više od 11 metara.

,,Trenirao sam skoro svaki dan posle škole i nadao sam se zlatu. Konkurencija je bila jaka, sedmoro nas je učestvovalo i imali smo po četiri bacanja’’, rekao je Veljko, učenik šestog razreda. On dodaje da je nastavnica fizičkog vaspitanja Vesna Ilić u njemu prepoznala potencijal za ovu disciplinu. Vrlo brzo je kako kaže sa vorteksa prešao na kuglu i savladavao tehniku bacanja.

Nastavnica Vesna ukazala je na veliki uspeh Milice Milenković i Bogdana Nikolića koji su u disciplini skok u dalj zauzeli pete pozicije.

,,Dostići četvrto ili peto mesto na državnom takmičenju nije mala stvar. Do sada se naš najbolji rezultat na takmičenjima ogledao u dva osvojena druga mesta i jedno treće. Sada imamo i jedno zlato a da je Bogdan ponovio svoj lični rekord i skočio pet metara, imali bismo još jednu medalju, ali i ovo je jako dobar rezultat. U atletskoj sekciji škole ima oko stotinu učenika i oni koji su redovni i uporni uglavnom postižu rezultate’’, podvukla je nastavnica Vesna.

Milica i Bogdan zadovoljni su nastupom na takmičenju.

,,Skočila sam pet metara i četiri cm. U skoku u dalj bilo je 15 učesnica, ja sam napravila dva prestupa i došla do petog mesta. Ova disciplina se meni dopada jer tu postižem najbolje rezultate.’’, rekla je Milica, učenica osmog razreda OŠ ,,J.J. Zmaj’’.

Bogdan, učenik šestog razreda je imao šest suparnika na svom prvom takmičenju u skoku u dalj.

,, Nisam mislio da ću doći do petog mesta, skočio sam  4 m i 58 cm. Ovo je moje prvo takmičenje u skoku u dalj i zadovoljan sam“.

Ovim rezultatima školarci su zatvorili takmičarsku sezonu. Već početkom naredne školske godine kreću pripreme za novi ciklus takmičenja koje podrazumevaju redovne treninge čak i tokom raspusta i praznika. S obzirom na to da iz godine u godinu postižu sve veći uspeh, đacima neće biti teško da izdrže bilo koji napor kada je reč o kraljici sportova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *