NEISCRPAN TALENAT BUDUĆE KNJIŽEVNE KRITIČARKE

Kritički osvrt gimnazijalke Sanje Kojić

Na nedavnom predstavljanju dvoknjižja mladih pesnikinja Mione Čolić i Anđele Miljković pod nazivom ,,Latice” i ,,Latice i so”, u Narodnoj biblioteci Brus,  imali smo priliku da čujemo i književnu kritiku ovog dela. Da je Brus pun nadarenih mladih ljudi pokazala je gimnazijalka Sanja Kojić koja je svojim tumačenjem čitaoce uvela u svet poezije i omogućila potpunije uživanje i uvid u značenje dela.

Sa promocije dvoknjižja Mione i Anđele

,,Mene je oduvek zanimalo da se bliže upoznam sa književnom kritikom. Često kada pišem teme u školi imam kritički osvrt i to moje viđenje me je navelo da pohađam radionice vezane za pojam kritike.Volim kritički da pišem i iskažem svoje mišljenje. Moja prva kritika knjige ,,Elajza i njena čudovišta” Frančeske Zapije objavljena je na portalu Mladih književnih kritičara kao i kritika dela ,,Moja mama zna šta se dešava u gradovima” Radmile Petrović”, navodi Sanja.

Sanja Kojić

Hrabrost da svoju nadarenost podele sa drugima, Sanji i njenim vršnjacima  pružaju svi profesori Srednje škole Brus. Pored školskih obaveza, Sanja trenutno sa učenicima radi na izradi školskog časopisa ,,Eho”. Planira da upiše Fakultet političkih nauka i da nastavi sa pisanjem književnih kritika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *