NOVIM TEHNOLOGIJAMA DO BOLJE USLUGE POMOĆI U KUĆI

Predstavnici Udruženja ,,Osmeh srca“ potpisali su protokol o saradnji sa Udruženjem „Ženska inicijativa“ iz Trstenika o pružanju inovativne usluge u oblasti socijalne zaštite korišćenjem novih tehnologija sa korisnicima.

Po prvi put u Srbiji,  tridesetoro najugroženijih korisnika iz Brusa, Trstenika i Prijepolja, koji žive u ruralnim područjima i samačkim domaćinstvima dobiće aparate kojima će jednim pritiskom na dugme alarmirati geronto – domaćice ukoliko im je potrebna pomoć. Na ovaj način, geronto – domaćice će imati uvid i bukvalno stalni nadzor svojih korisnika, istakla je predsednica Udruženja ,,Osmeh srca“, Violeta Popović. Ovo Udruženje trenutno pruža uslugu pomoć u kući uz podršku lokalne samouprave.

,,Deset naših korisnika dobiće ove uređaje kojima će se posao geronto – domaćica olakšati jer će biti u mogućnosti da prate stanje svojih korisnika i odmah reaguju. Ovom novom tehnologijom se naša usluga pruža i kada geronto – domaćice nisu u domu korisnika“, dodala je Violeta.

Iz ,,Ženske inicijative“ objašnjavaju da je cilj da se u domaćinstvima korisnika postave uređaji kojima je potrebna samo struja a biće od velike pomoći.

,,Geronto – domaćica dolazi na svoje radno mesto, ima taster kojim se ona registruje u našem call centru da je stigla na posao. Onog trenutka kada završi posao vraća svoj taster i mi znamo da je ta geronto – domaćica provela dva sata. Postoji i panel taster koji ostaje kod korisnika. Ako mu bude potrebna neka pomoć, on pritiskom na dugme signalizira i obaveštava svoju geronto – domaćicu o tome. Ova inovativna usluga trajaće šest meseci a cilj nam je da bude na raspolaganju na celokupnom području Srbije gde ćemo svi imati uvid u praćenju novca koji se troši“ rekla je ispred Udruženja „Ženska inicijativa“ Vesna Veljović Milosavljević.

Inovativni uređaji deo su projekta unapređenja usluge pomoć u kući za odrasla i starija lica koji realizuju Udruženje „Ženska inicijativa“ iz Trstenika i,, Evrokontakt“ iz Kruševca. Projekat podržava Evropska unija preko programa EU Pro Plus koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *