NOVOM PREDSTAVOM DRAMSKI STUDIO SREDNJOŠKOLACA NA DASKAMA KOJE ŽIVOT ZNAČE

Članovi dramskog studija Srednje škole Brus ,,15. novembar“ sinoć su, posle skoro tri godine pauze usled korone, izveli novu predstavu ,,Vlast analfabeta“ u režiji profesora srpskog jezika i književnosti Ljubiše Krasića. Pred mnogobrojnom publikom u Centru za kulturu Brus, srednjoškolci su pokazali radost što su se vratili na daske koje život znače i na najbolji način izveli tekst Branislava Nušića.

,,Iako glavni lik  ima dosta teksta, nije mi bilo teško da naučim ulogu, jer sama planiram da upišem glumu i ovo me ispunjava. Zadovoljna sam predstavom i žao mi je što usled epidemije virusa nismo imali priliku da više glumimo“, rekla je maturantkinja Aleksandra Đokić.

Glumac Stefan Radmanović, učenik trećeg razreda Srednje škole, nije krio oduševljenje povodom uspešno izvedene predstave.

,,Veliki broj rasprodatih karata premašio je svaka očekivanja, jedan deo novca ćemo dati u humanitarne svrhe dok ćemo ostatak iskoristiti za gostovanja u drugim gradovima. Predstava je  dugo spremana i mislim da je svako pokazao svoj talenat, od šminke, scenografije do glume,“ izjavio je Radmanović.

Profesor Krasić naglašava da je zadovoljan odigranom predstavom i da je glavni cilj bio da se školska dramska sekcija vrati u pozorište.

Srednjoškolcima je, osim glavne glumice Aleksandre, ovo bio prvi izlazak na scenu. U naredna dva meseca čekaju ih gostovanja u Kruševcu, Blacu, Prokuplju i Trsteniku.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *