OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM Korisnike Društva MNRL ,,Pčelice“ posetio ministar Selaković

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom danas su korisnici Društva MNRL ,,Pčelice“  u Centru za kulturu Brus održali kreativnu radionicu u društvu predškolaca PU ,,Pahuljice“. Korisnike ,,Pčelica“ posetio je i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nikola Selaković.

,,Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas bio u prilici da posetim opštinu Brus povodom Međunarodnog dana zaštite osoba sa invaliditetom i tom prilikom posetim MNRL ,,Pčelice“, koje se preko programskog konkursa Ministartva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja svake godine finansira kao i njihove aktivnosti. Preko 40 žitelja Brusa su mentalno nedovoljno razvijena lica i zahvaljujući ovom Udruženju i dobrim ljudima koji ga čine ali i pomoći opštine i predsednice dr Valentine Milosavljević,to udruženje dobro i neometano radi i deluje na čitavoj teritoriji opštine. Razgovarali smo o planovima za sledeću godinu i dogovorili se da se posvetimo realizaciji tih planova“ istakao je ministar Selaković.

,,Tema ovogodišnjeg obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invalidetom je ,,Ujedinjeni u akciji za spasavanje i postizanje ciljeva održivog razvoja za, od strane i sa osobama sa ivaliditetom. Inkluzija ovih osoba je osnovni uslov za poštovanje ljudskih prava, održivog razvoja, mira i sigurnosti. Posvećenost ostvarivanju prava osoba sa invaliditetom nije samo stvar pavde, već ulaganje u zajedničku budućnost“, rekla je sekretarka Društva MNRL ,,Pčelice“ Tanja Đokić – Milenković.

U holu Centra za kulturu danas su izloženi radovi korisnika Dnevnog boravka ,,Pčelica“a među kojima su gipsane figure, novogodišnje ikebane, šolje, dekupaž kutije, jastučnice, posteljine, torbice, samolepljivi stikeri  i dr. Predsednik ,,Pčelica“, Saša Azdejković je naglasio da će tokom decembra, izložba radova imati humanitarni karakter a sugrađani će moći da pogledaju proizvode ovog Društva za vreme svih manifestacija, predstava i promocija koje će se održavati u Centru za kulturu Brus. Podsetimo, Društvo MNRL ,,Pčelice“ ima u Dnevnom boravku 16 korisnika i ukupno 118 članova.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležava se od 1992. kada je Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju na obeležavanje ovog dana sa ciljem da se osobama sa invaliditetom omogući jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učestvovanje u društvenom životu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *