ODOBRENE STIPENDIJE ZA 25 STUDENATA

Opštinska komisija za dodelu stipendija utvrdila je rang listu od 33 studenata koji su se prijavili na Konkurs za dodelu stipendija opštine Brus za akademsku 2022/2023. godinu.

Za 25 studenata odobrene su stipendije dok je osmoro akademaca odbijeno zbog neispunjavanja uslova utvrđenim Konkursom, navodi se u dokumentu objavljenom na sajtu opštine Brus https://brus.ls.gov.rs

Prema rečima Šefa odseka za društvene delatnosti, privredu i lokalni ekonomski razvoj Nikole Zbiljića, ono što sledi je tokom ove nedelje konačna Odluka predsednice opštine o dobitnicima stipendije i potpisivanje ugovora.
S obzirom na to da je ove godine prvi put otvoren Konkurs za stipendije, opštinska komisija zadovoljna je interesovanjem studenata.
,, Treba reći da su uslovi u Konkursu bili jasno definisani i ograničavajući, tako da je i naša projekcija bila da će se javiti oko 30 najboljih studenata. Smatramo da će stipendija značiti puno studentima, da će im pružiti i materijalnu ali i moralnu satisfakciju za rezultate koje postižu tokom studiranja. Na kraju bismo istakli da smo jako zadovoljni strukturom studenata koji će dobiti stipendiju, jer se vidi da završavaju jako ozbiljne fakultete i da će u budućnosti sasvim sigurno predstavljati fantastično veliki ljudski kapital našeg društva“, istakao je Zbiljić.
Podsetimo, mesečni iznos stipendije iznosiće 10. 000 dinara i isplaćivaće se u deset jednakih mesečnih rata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *