OTVOREN KONKURS KULTURNOG STVARALAŠTVA ,,RAZVOJ DEČJIH POTENCIJALA“

Udruženje ,,Centar za razvoj obrazovanja i kulture“ iz Brusa realizovaće tokom juna za osnovce i srednjoškolce  Međunarodni konkurs kulturnog stvaralaštva pod nazivom ,,Razvoj dečjih potencijala“.
Iz Centra navode da je cilj konkursa stvaranje uslova za razvoj dečjeg stvaralaštva, podsticanje dečijih talenata i interesovanja za glumu, ples, pesmu, slikanje, pisanje i film, dok je specifični cilj podsticanje dece da kreativno provode slobodno vreme i stvaranje uslova za ispoljavanje potencijala dece na teritoriji Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije.
Zainteresovani školarci se mogu prijaviti u kategorijama literarnog, likovnog, dramskog (za najbolju dečju predstavu), filmskog (za najbolji edukativni film u trajanju od 4 minuta) i muzičkog stvaralaštva (za najbolju dečju vokalnu kompoziciju), a izbor tema je slobodan.
,,Sve pristigle radove klasifikovaće  komisija koju čini stručni žiri za određenu oblast. U odabiru radova treba se voditi računa da svaka od 18 školskih uprava u Srbiji bude zastupljena, kao i da obuhvati sve države regiona.
Pravo učešća na konkursu imaju učenici osnovnih i srednjih škola iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Severne Makedonije. Radovi će biti klasifikovani u tri kategorije- mlađa (od 1. do 4. razreda), starija (od 5. do 8. razreda) i srednjoškolska (učenici srednjih škola) kategorija.
Rok za slanje radova je 30. 6. 2023. godine, na mejl: razvojdecjihpotencijala.konkurs@gmail.com“, naglašava se u saopštenju Centra za razvoj kulture i obrazovanja.
Na platformi „Međunarodni Konkurs Kulturnog Dečjeg stvaralaštva 2023- Razvoj dečkih potencijala, biće postavljeni svi radovi finalista nakon čega će stručna komisija proglasiti pobedike.
Svi učesnici u konkursu i njihovi nastavnici dobiće zahvalnice za učešće, a pobednici i njihovi nastavnici diplome za osvojena mesta. Pri slanju radova neophodno je navesti ime i prezime učenika, razred, školu, državu i ime nastavnika.
Projekat finansira Ministarstvo kulture.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *