OTVORENA ,,DEČIJA NEDELJA“

Šta detetu treba da raste do neba

Dečija nedelja, najveća nacionalna manifestacija za zaštitu dečijih prava ove godine se u prvoj nedelji oktobra održava pod sloganom ,,Šta detetu treba da raste do neba“. PU ,,Pahuljice“ organizovao je mnogobrojne sadržaje za decu. Danas su deca pripremnih predškolskih grupa zasadili drvo generacije i priredili priredbu i izložbu radova na temu ,,Šta detetu treba da raste do neba“.

Za sutra je planiran maskenbal pripremnih i starijih jaslenih grupa iz vrtica, dok će u sredu biti održan Lutkef, lutkarske predstave starijih grupa i dece pripremno predškolskog programa.

Za četvrtak su zakazane ,,Igre bez granica” i poseta Društvu MNRL ,,Pčelica“. U petak će mališani obići predsednicu opštine i Policijsku stanicu a istog dana u Centru za kulturu biće prikazana i predstava za decu. Tokom cele nedelje  organizovana je humanitarna akcija ,,Drug drugu.“

Dečija nedelja prvi put je obeležena 1934. godine, a 1987. definisana je Zakonom o društvenoj brizi o deci. Manifestacijom se skreće pažnja na dete, koje je iako malo, nosilac prava, postoje njegove potrebe u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, ima pravo na odrastanje u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje potencijala.

Šta detetu treba da raste do neba?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *