OTVORENA IZLOŽBA SLIKA ,,KOZNIKU U POHODE“

Izložba slika ,,Kozniku u pohode“ sinoć je otvorena u Centru za kulturu Brus. Publika je bila u prilici da pogleda slike nastale tokom istoimene kolonije koja se svake godine tradicionalno održava 9. avgusta u srednjevekovnom gradu Kozniku na dan Svetog Pantelejmona, kada se održava i Sabor u podrgađu ovog grada.

Otvarajući izložbu koju čini oko dvadesetak slika, direktor Centra za kulturu Brus Perica Jovanović, istakao je da umetnici na inspirativnom mestu prenose na platna svoje impresije Koznika a pesnici kazuju stihove posvećene ovom veličanstvenom gradu.

,,Koloniju slikara i pesnika svake godine organizuje Centar za kulturu Brus od 2000, a osnivači kolonije su istoričar  Aranđel Raka Jeličić i pesnik Bata Đidić iz Kruševca. Naša misija je da doprinosimo intelektualnom, društvenom i opštem razvoju okruženja kroz sve oblike kreativnog izražavanja i nastojimo da svojim programskim aktivnostima promovišemo značaj kulturnih vrednosti na području naše opštine“, rekao je Jovanović.

Autori slika su na otvaranju izložbe dobili zahvalnice, a prisutni su mogli da vide i film o Kozniku autorke i voditeljke Svetosavske baštine Ljiljane Pantelić. Članovi ansambla KUU ,,Kopaonička frula“izveli su nekoliko numera, a svoje stihove govorio je i pesnik Goran Minić.

Izložba je otvorena do kraja maja.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *