,,PLESOM DO ZVEZDA“ PREDŠKOLCI SE OPROSTILI OD VRTIĆA

Zanimljive muzičke numere, igra svih bruskih predškolaca i ovacije publike koju su najviše činili  roditelji, obeležili su završnu priredbu Predškolske ustanove ,,Pahuljice’’ u Centru za kulturu Brus. ,,Plesom do zvezda’’ mališani su se oprostili od vrtića i vaspitačica koje će im ostati u najlepšem sećanju.

Direktorka Predškolske ustanove ,,Pahuljice’’Ana Marković – Đurđević poželela je budućim prvacima sreću u predstojećim školskim danima.

,,Ovo je 45. generacija koja ponosno završava svojom maštom obojeno putovanje  i odlazi u novo razdoblje života. Trudili smo se da učvrstimo temelje drugarstva, zajedništva, da delimo lepe i manje lepe trenutke, da se dečji glas čuje i uvaži. Roditelji, danas je važan dan za vas. Budite ponosni na svoju decu, pomažite im u svemu, volite ih. Hvala vam na strpljenju, razumevanju i poverenju. Našim budućim prvacima želim svu sreću u danima pred njima. Srećan let u novi svet’’, poručila je direktorka Ana Marković – Đurđević.

Besplatni udžbenici za školarce od prvog do četvrtog razreda

Pomoćnik predsednice opštine, Ivan Đokić ukazao je na značajno ulaganje opštine u predškolsko i školsko obrazovanje i vaspitanje.

,,Opština Brus iz godine u godinu ulaže sve veća sredstva u predškolsko obrazovanje i vaspitanje. Ove godine je reč o sumi od oko 90 miliona dinara plus 6,2 miliona koji će doći na ime namenskog transfera od države i mislim da je ovo jasan znak svima nama koliko opština Brus na čelu sa predsednicom Valentinom Milosavljević ulaže u obrazovanje i vaspitanje naše dece. Opština Brus od prošle godine je izdvojila značajna novčana sredstva za kupovinu udžbenika. Svi đaci koji kreću u prvi razred imaće besplatne udžbenike, a od ove godine ta mera je proširena tako da sada imamo besplatne udžbenike za đake prva četiri razreda osnovne škole. Obezbedili smo i besplatnu užinu za sve osnovce, sve u cilju da vama roditeljima olakšamo kućni budžet i školovanje vaše dece’’, istakao je Đokić.

On je predškolcima poželeo sve najbolje u daljem školovanju i poručio da budu dobri đaci, da slušaju svoje roditelje, razvijaju radne navike, da dobijaju odlične ocene i budu najbolji ljudi jer je to na kraju dana ono što je najbitnije.

Mališani su na kraju zajedno pozdravili publiku u prepunoj sali Centra za kulturu i puštanjem balona svečano je ispraćena još jedna generacija predškolaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *