POČELI ,,BUCINI DANI“ U ALEKSANDROVCU

Predstavom ,, Ko igra Sonju Savić“ sinoć je otvoreno deveto izdanje Pozorišnog festivala ,,Bucini dani“ u Aleksandrovcu.

Festival posvećen pozorišnom kritičaru, književniku i esejisti, Župljaninu Milosavu Buci Mirkoviću, i ove godine okupiće prepoznatljiva glumačka imena na sceni Doma kulture koji nosi ime čuvenog Čika Buce, o kome i danas, sa velikim poštovanjem i ljubavlju govore svi ljudi od teatra i umetnosti.

Danas je od 20 časova na programu predstava ,,Režim ljubavi“ Kruševačkog pozorišta, a u sredu, 12. juna biće izveden komad ,,Kako sam naučila da vozim“ beogradskog Hearetfakta. U četvrtak će glumci Ateljea 212 izvesti prestavu ,,Akademija smeha“ dok je za petak planirana predstava ,,Prafaust“ Beogradskog dramskog pozorišta.

U subotu će svečano biti dodeljena nagrada ,,Zlatno zrno“ i u čast nagrađenih izveden mjuzikl ,,Violinista na krovu“ Jevrejskog kulturnog centra.

Ulaznice se mogu kupiti na biletarncic Doma kulture u Aleksandrovcu. Cena pojedinačne karte u parteru sale je 700 dinara a na balkonu 500 dinara.

Milosav Buca Mirković rođen je 1932. u Aleksandrovcu a preminuo je 2013. u Beogradu. Bio je književni i pozorišni kritičar, esejista, novinar, pesnik… Upravljao je Jugoslovenskim dramskim pozorištem i obavljao funkciju generalnog sekretara Srpske književne zadruge. Iza sebe je ostavio preko 16000 naslova kritičkih tekstova i četrdeset knjiga. Dobitnik je prestižne nagrade Udruženja književnika Srbije za ,,Životno delo“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *