POSTAVLJEN ASFALT U SMILJKOVIĆIMA, NAREDNE GODINE JOŠ 1800 METARA PUTA

U zaseoku Smiljkovići u Graševcima asfaltiran je put dužine 1000 metara i širine 3,3 m koji u ovom delu bruskog kraja povezuje čak pet sela. Prilikom obilaska završnih radova na ovoj deonici, predsednica opštine, dr Valentina Milosavljević obećala je meštanima novih 1800 metara asfalta u narednoj godini.

,, Delimo zadovoljstvo meštana sela Graševci, Gornje i Donje Leviće, Šošiće, Žarevo, Gornji i Donji Lipovac zbog završetka radova na asfaltiranju deonice puta od Graševaca do Smiljkovića sa bankinama i izgrađenim kanalima. Ostalo je još 1800 m kako bismo spojili sa Graševcima, ovaj važan put koji spaja nekoliko naših sela i obećavamo da ćemo taj putni pravac isprojektovati i staviti u plan kapitalnih investicija za 2024. Jer ovo se retko viđa, ovakvo strpljenje, ovakav doček, ovoliko razumevanje s vaše strane“ poručila je predsednica Valentina Milosavljević.

Simboličnim presecanjem vrpce meštani su dobili dugo očekivani asfalt. U znak zahvalnosti, meštanka Dijana Smiljković odrecitovala je stihove u kojima se na slikovit način opisuje ovaj predeo.

,,Ovaj put se čeka stotine godina. Moji očevi i stričevi su volovima ovde išli. Ja sam bio građevinski inženjer, ovaj put sam isprojektovao, bilo mi je obećano. Srećni smo i veseli . Predsednica nam je obećala da ćemo da povežemo Šošiće i ostala naselja da bi se ljudi vratili i ostali ovde“, rekao je Borivoje Miljojković iz Gornjeg Lipovca.

,,Ja znam dobro, ovaj put koji potiče da je on od velikoga značaja za naše društvo, naša pokolenja, budućnost, da ide do Šošića, do Žareva, do krajnjeg dela Merćeza, Kuršumlije, da poveže ove naše krajeve, jer to su pasivni krajevi koji će da znače mnogo, omladina nek se rađa i neka dolazi u naše njive, livade“, izjavio je meštanin Ljubodrag  Živković.

,,Hvala svima, ovaj put veže pet sela, veže se sa Lukovskom banjom, može da siđe čak i u Sudimlje preko Levića, u Blaževo, Donji Lipovac, Batote, Lepenac“, rekao je Radman Miljojković.

Prema rečima predsednice, vrednost ove  investicije je oko 12 miliona dinara bez PDV, koja zajedno sa ostalim infrastrukturnim radovima, u protekle tri godine čini oko 40 kilometara izgrađenih puteva u bruskoj opštini. Izvođač radova je ,,Tehnogradnja“ Kruševac.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *