POŠUMLJAVANJE, PLANINARENJE I UČENJE – SVE U JEDNOM DANU POSTIGLI BRUSKI ŠKOLARCI

U subotu 14. oktobra učenici OŠ ,,J.J. Zmaj“ i Srednje škole Brus učestvovali su u akciji pošumljavanja Kopaonika, planinarili i iskoristili dan za učenje. Podizanje ekološke svesti, sticanje digitalnih kompetencija i negovanje zdravog stila života kod školaraca, bili su glavni ciljevi ove radne subote, istakao je profesor Srednje škole Brus, Mladen Tošev.

,,Sinergijom i zajedničkim delovanjem slobodne nastavne aktivnosti Planinarstvo i boravak u prirodi u osnovnoj školi i Studija za kompjutersku animaciju i film ,,Mika Đorđević“ koji funkcioniše kao sekcija u srednjoj, učenici su na poziv Skijališta Srbije, što je vrlo bitno, jer daje još jednu dimenziju a to je saradnja sa lokalnom i širom zajednicom, a znamo da nam Skijalište svake godine obezbeđuje besplatno skijanje za naše učenike, učestvovali u pošumljavanju Kopaonika, posadili preko 1000 sadnica smrče i vredno radili. Ukupno je bilo oko 25 učenika i posle toga izvedena je edukativna radionica snimanja dronom sa idejom da svi učenici nauče da snimaju dronom u jednom prekrasnom ambijentu. Na kraju smo izveli planinarsku akciju, pešačku turu do Svetilišta Metođe, išli smo nekim neutabanim stazama kroz šumu, tako da su učenici osetili i čar planinarenja“, rekao je profesor Tošev.

Srednjoškolke Mina i Teodora Zdravić naglasile su da su ove akcije važne zbog negovanja zdravog života i podizanja svesti o tome da se priroda treba čuvati.

Ovo je drugi put zaredom da učenici učestvuju u pošumljavanju Kopaonika. Prevoz i obrok im je bio obezbeđen i školarci su bili u prilici da uživaju u prirodi i doprinesu njenom očuvanju, a u isto vreme i da mnoge stvari nauče.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *