PREDSTAVLJEN JAVNI POZIV ZA PODSTICAJ RURALNOG TURIZMA, najzainteresovaniji Brzećani

Vlasnici seoskih domaćinstava, najviše iz Brzeća i Krive Reke, danas su bili u prilici da se bliže upoznaju sa Javnim pozivom koje je nedavno raspisalo Ministarstvo turizma i omladine za dodelu sredstava za podsticaj ruralnog turizma i ugotiteljstva. Predstavnice Agencije za ravnomerni regionalni razvoj Rasinskog okruga Sonja Jevremović i grada Kruševca Mirjana Nikolić, detaljno su pojasnile sve nedoumice koje su imali oni koji nameravaju da se prijave na Javni poziv.

Zamenica predsednika opštine, Marjana Đokić istakla je da će lokalna samouprava pomoći svojim građanima prilikom popunjavanja prijavnih formulara.

,,Javni poziv je velika prilika da seoska turistička gazdinstva na teritoriji opštine Brus kao i cele republike imaju priliku da dobiju značajna sredstva kojim bi upotpunili i unapredili svoju turističku ponudu. Nadam se da će među podržanim gazdinstvima biti domaćini i domaćice iz Brusa“, izjavila je Đokić.

Zoran Tatić koji u Brzeću ima Seosko turističko domaćinstvo Tatić kaže da će sigurno konkurisati.

,, Renoviranje objekta će nama značiti mnogo, ja imam postojeće objekte a renovirao bi ih, imam ideja dosta, u programu je širenje bazena i sve ostalo što ide uz to, želimo da sve to bude mnogo lepo“, rekao je vlasnik Domaćinstva Tatić.

Iz Agencije za ravnomerni regionalni razvoj Rasinskog okruga ističu da su na raspolaganju za pomoć i da sa opštinom Brus već dugo imaju odličnu saradnju.

,,U Brusu postoji veliko interesovanje , mi smo danas ovde na poziv lokalne samouprave gde su se ljudi javljali i tražili konkretne informacije o mogućnostima konkurisanja.Zainteresovani žele da dalje dođu po pomoć prilikom popunjavanja zahteva a mi u Agenciji ćemo im to besplatno pružiti“, naglasila je Sonja Jevremović iz ARRRO.

Podsetimo, pravo na sredstva imaju seoska turistička domaćinstva, salaši i etno kuće evidentirani u informacionom sistemu E- turista kojim se u ugostiteljskom objektu  sa pratećim objektima ili sadržajima unapređuje ugostiteljska ponuda, navedeno je  u Javnom pozivu Ministarstva turizma.

Za ovu namenu izdvojeno je 150 miliona dinara a rok za prijavu je 15. april.

Maksimalana visina podsticaja po projektu je 2,9 miliona dinara uz obavezu sopstvenog učešća u iznosu od 10 odsto ukupne vrednosti investicije.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *