PREKID U VODOSNABDEVANJU I POČETKOM JULA

Planski prekid vodosnabdevanja nastaviće se tokom jula, zbog, kako se navodi u saopštenju JKP ,,Rasina“, izrazito nepovoljnih vremenskih prilika i prethodnog perioda sa ekstremno visokim temperaturama. 

,,Suočeni smo sa nedovoljnom količinom dotoka vode u sistemu vodosnabdevanja. S tim u vezi primorani smo da nastavimo sa planskim prekidima u vodosnabdevanju i to u terminu od 1:00 do 5:00 časova“, objavljeno je u saopštenju.

U sredu će bez vode biti ulica Kralja Petra Prvog, od gradskog stadiona do Autobuske stanice sa pripadajućim naseljima-Selište i donji deo Drtevaca, ulica Rasinska, Stefana Nemanje, Lovački put, Radnička, Cara Dušana, Obilićeva, Vuka Karadžića, Nikole Pašića, Kosovska, Vojvode Putnika, Devet Jugovića, naselja Ivezići i Stevovići.

U četvrtak su od 1:00 do 5:00 bez vode Milentija, Ribari, Drake, Budilovina, Velika Grabovnica-zaseoci Vukajlovići, Danilovići, Gašići, donji deo Žiljaka-Drake i Kobilje.

U petak je bez vode ulica Bratislave Petović, gornji deo Drtevaca-drenovački put-isključenje kod Bruske banje, Kneza Miloša, Mike Đorđevića, Oslobodilačka, Lole Ribara, Prvomajska, Lepenac 1, Lepenac 2-donji deo, Čukuranovići, Lapčevići, gornji deo Žiljaka od prodavnice ,,Bubamara“ do zaseoka Tatići, donji deo Tršanovaca, od bivše baze do hladnjače ,,Deinceps“ i gornji deo Tršanovaca.

U subotu su bez vode ulice Goranskih brigada, Cara Lazara sa sporednim ulicama, Desetog avgusta, Vidovdanska i Njegoševa.

U nedelju će bez vode biti Graševci-stari put i Živanovići, Strojinci, Žilinci, Kovioci, Zlatari 1 i 2 i Igroš sa pripadajućim zaseocima.

U ponedeljak bez vode opet ulice Kralja Petra Prvog, od gradskog stadiona do Autobuske stanice sa pripadajućim naseljima-Selište i donji deo Drtevaca, Rasinska, Stefana Nemanje, Lovački put, Radnička, Cara Dušana, Obilićeva, Vuka Karadžića, Nikole Pašića, Kosovska, Vojvode Putnika, Devet Jugovića, naselja Ivezići i Stevovići.

Plan prekida je podložan promenama u zavisnosti od dotoka i količine vode u rezervoarima.

Podsetimo, vanredna situacija na delu teritorije opštine Brus proglašena je 21. juna zbog smanjenja izdašnosti vode na izvorištu Vignjište i nemogućnosti obezbeđenja potrebne količine vode za normalno snabdevanje stanovništva, a u cilju preduzimanja hitnih i operativnih mera na privremenom dokaptiranju novih izvora pijaće vode.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *