PREMINUO GLUMAC ŽARKO LAUŠEVIĆ

Proslavljeni glumac Žarko Laušević preminuo je nakon kraće i teške  bolesti u 63. godini, preneli su mediji, nakon što je porodica obavestila javnost o tragičnom događaju.

Glumac je rođen na Cetinju 1960. godine a glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Ubrajao se među najbolje i najpopularnije glumce jugoslovenske i srpske filmske i televizijske kinematografije. Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada.

Svoju glumačku karijeru prekinuo je zločin koji je počinio 1993. godine kada je u jednom kafiću usmrtio dva čoveka. Osuđen je na 13 godina zatvora. Savezni sud 1998. je smanjio kaznu, tako da je Laušević  naredne godine otputovao u SAD. Pri povratku u Srbiju, nastavio je da niže brojne uloge.

U javnosti se poslednji put pojavio na premijeri filma “Heroji Halijarda” reditelja Radoša Bajića, u oktobru u beogradskoj MTS dvorani, gde se poklonio gledaocima sa ostalim članovima glumačke ekipe.

Žarko Laušević je napisao nekoliko knjiga u kojima je govorio o danima provedenih u zatvoru. Prvu knjigu „Godina prođe, dan nikad“ objavio je 2011, zatim delo „Druga knjiga“ 2013. i „Sve prođe, pa i doživotna“ 2018. Poslednja knjiga u nizu objavljena je 2022. i nosi naziv „Padre, idiote“.

O Lauševićevom životu snimljen je i film „Lauš“ 2014. po ideji, scenariju i u režiji Branke Bešević Gajić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *