PROGLAŠENI ĐACI GENERACIJE I URUČENE MEDALJE I PRIZNANJA NAJUSPEŠNIJIM UČENICIMA I NASTAVNICIMA

Na završnoj svečanoj priredbi OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj“ sinoć u Centru za kulturu Brus, proglašeni su đaci generacije, dodeljene Vukove i Dositejeve diplome i najuspešnijim učenicima, učiteljima i nastavnicima uručene medalje i priznanja.

Ove godine škola ima dva đaka generacije, a direktor Milan Antić je maturantima poželeo mnogo uspeha u daljem školovanju.

,, Čast mi je da predstavim učenike koji su naporno radili sa svojim nastavnicima uz podršku roditelja. Upravo rezultati i uspesi svedoče da nada za boljitak postoji. Ime naše škole i našeg malog grada se čulo širom Srbje, kako na okružnim, tako i na međuokružnim i republičkim takmičenjima. Naglasio bih da ove godine imamo dve učenice generacije. Tu odluku su na predlog tročlane Komisije jednoglasno doneli svi članovi nastavničkog Veća. Jedna učenica je imala više uspeha na takmičenjima iz različitih predmeta, a druga na takmičenjima iz vannastavnih aktivnosti. Ponosni smo na uspehe obe učenice i smatram d su obe zaslužile ovu laskavu titulu. Dragi učenici, vaše medalje govore o vašoj istrajnosti. Dragi mali maturanti, želim vam da na svom budućem putu ne zaboravite ko su vam bili učitelji i nastavnici i da su upravo oni od čijeg rada zavisi budućnost svih nas“, naveo je direktor Antić.

Na svečanosti se obratio i predsednik opštine Brus, Dalibor Savić.

,,Završetak osnovne škole zahteva mnogo odricanja ali takođe i mnogo rada i posvećenosti. Svaki test koji ste položili, svaka lekcija koju ste savladali i svaki postignuti uspeh zaslužuje veliku čestitku. Pred vama su nova vrata koja čekaju da ih otvorite i nove prilike koje čekaju da ih iskoristite. Nemojte se bojati izazova koji su pred vama. Nastavite da sanjate velike snove i postavljate visoke ciljeve. Budite hrabri, iskreni i nikada ne zaboravite vrednosti koje ste stekli tokom svog školovanja“, poručio je predsednik Savić čestitavši osnovcima malu maturu.

Učitelji i nastavnici su za svoj rad i postignute rezultate na takmičenjima dobili priznanja, a najveći aplauz publike dobila je nastavnica fizičkog vaspitanja Vesna Ilić, čiji su učenici ove godine osvojili dva srebra na Republičkom atletskom takmičenju.

Na kraju svečanosti, proglašene su učenice generacije Teodora Kolarević i Ekaterini Aretaki Milosavljević, koje su ovom prilikom izrazile zahvalnost nastavnicima i roditeljima.

,, Poneti nagradu najboljeg učenika svoje generacije je sama po sebi velika čast. Ova nagrada je još jedna potvrda mog truda i rada u proteklih osam godina, a ujedno i podstrek za još veće uspehe. Za uspeh u životu potrebni su želja i motivacija, da radite na sebi i budeta najbolja verzija sebe. Ali najbitnija je podrška škole, nastavnika, prijatelja i pre svega porodice. Zato hoću da se prvenstveno zahvalim majci, sestri, braći,baki, deki, ujaku. U ime svih učenika koji su nagrađeni, ali i cele generacije maturanata, želela bih da se zahvalim direktoru, nastavnicima i zaposlenima u školi. Hvala što ste upotpunili značajan period našeg života i što ste nas pored lekcija iz školskog gradiva učili one najvažnije, životne lekcije. Želim da čestitam drugarici iz odeljenja Ekaterini na postignutom velikom uspehu. Želim vam svima puno sreće i uspeha“, kazala je Teodora Kolarević.

,, Želim od srca da vam se zahvalim na podršci, zalaganju, posvećenosti koju ste nam pružili prošlih osam godina. Kao đak generacije, želim da vam poručim da izbor za đaka generacije nije najveća stvar koja će vas zadesiti u životu. U Srbiji, kao i u svetu postoje mnogo veći problemi nego što je izbor za đaka generacije. Deca svakodnevno stradaju u Gazi, Ukrajini, Rafi, pa vas molim da međusobno gajimo ljubav i samo pozitivna osećanja“, istakla je Ekaterini Aretaki Milosavljević.

Dodelu priznanja uveličao je školski hor i učenici koji su izveli nekoliko muzičkih numera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *