Prva HARD ENDURO vožnja u Brusu održaće se 18. i 19. maja ORGANIZATOR IGOR BUČIĆ: NAŠ TEREN JE NAJBOLJI TEREN U SRBIJI

Ljubitelji ekstremne vožnje na motoru okupiće se predstojećeg vikenda u Graševcima na prvoj hard enduro vožnji koju organizuje sugrađanin Igor Bučić, dugogodišnji vozač motora i ekstremni sportista.

Očekuje se oko 80 učesnika iz cele Srbije koji će voziti A, B i C staze.

,,U subotu se vozi leva strana reke Graševke.  Start je kod bivše baze Kruševac puta. Stazom dugom oko 35 kilometara, proći ćemo Graševce, Lipovac i Drenovu. Drugog dana vozićemo desnu stranu reke – bukova šuma, Kočine, borova šuma i Krševi. Sve staze će biti obeležene. Staza A će biti ekstremna, za veoma iskusne hard enduro vozače,  B je nešto lakša, za vikend hard enduro vozače, dok je staza C rezervisana za početnike, amatere, kvadove i veće motore. Start vožnje i prvog i drugog dana je u 10 sati posle doručka’’, rekao nam je Igor Bučić.

Hard enduro je moto sport koji podrazumeva vožnju po nepristupačnim terenima gde vozači savladavaju prirodne prepreke i uspone. U svetu i kod nas se održavaju trke i među ljubiteljima vožnje motorom, hard enduro vožnja je prilika da se testira fizička i psihička spremnost kao i izdržljivost motora.

Naš sagovornik naglašava da okolina Brusa ima najbolji teren za hard enduro vožnju u Srbiji jer je svuda oko nas  planina.

,,Bio sam na Babičkoj gori, Jastrepcu, Rtnju, Fruškoj gori, Goliji, u Krupnju, Raškoj, Kraljevu, Vrnjačkoj banji, Petrovcu na Mlavi,… i nigde nema terena kao ovde. Mi krenemo odavde sa 500 mnv iz Graševaca i krećemo se prema Kopaoniku 8 km uspona do mesta Krševi, pa to nema nigde“, objašnjava nam Bučić prednosti domaćeg terena.

Igor Bučić, inače instruktor skijanja,  oduvek voli motore i ekstremnu vožnju.

,,Ja svaki dan vozim i mogu ceo dan da budem na motoru. Još nisam bio punoletan kada sam sebi kupio prvi motor. Moji nisu isprva znali.  Pošto ja od moje kuće gledam ceo Kopaonik, mene je zanimalo da saznam šta ima tamo iza brda, išao bih tamo. Iz te želje sam kupio motor. Straha nema, ne postoji prepreka, mogu da odem bilo gde, padam stalno ali volim da vozim. Najviše volim uspon. Pokreti u skijanju i hard enduro vožnji su inače mnogo slični. Ista grupa mišića radi tokom skijanja i  tokom vožnje motora. Skijanje je takođe ekstreman sport. Hard enduro je veliki izazov i radi adrenalin.  Ja ujutru vrlo malo jedem, jer ne mogu posle da vozim i desi mi se da ne jedem ništa, a da uopšte nisam gladan. Vožnjom hranim i duh i telo“, priča Igor Bučić.

Poručuje da će se vožnja sigurno ponoviti na jesen, kada se menja šuma i priroda dobije prepoznatljive jesenje tonove. Poziva sve da dođu i isprate naše ekstremne sportiste, koji će doći iz cele zemlje.

foto: Igor Bučić

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *