PU ,,PAHULJICE“ PROSLAVILA SVOJ 46. ROĐENDAN

U Predškolskoj ustanovi ,,Pahuljice“ svaki prvi mart u godini je dan kada mališani zajedno sa svojim vaspitačima proslavljaju rođendan ove ustanove uz muziku i žurku.  Ovoga puta na rođendanskoj torti bio je broj 46, a direktorka vrtića Ana Marković Đurđević istakla je da je današnji dan poseban jer deca iz celog vrtića uključujući i grupe na terenu slave zajedno rođendan.

,, Kroz samovrednovanje i istraživanje o prošlosti našeg vrtića došli smo do ovog datuma, 1. marta 1978.  kada su prvi put otvorena vrata vrtića. Tada je bio dečiji vrtić a kasnije  je postao predškolska ustanova. Ovo je poseban dan za svu decu pre svega zato što deca najviše vole rođendanske žurke a to su i realne situacije koje su u skladu sa našim programom. Pripremili smo jednu žurku gde će deca da pevaju, recituju. Deca iz centralnog vrtića i deca iz svih grupa sa seoskog područja su danas ovde od jutros, tako da naša žurka traje celog dana gde će se deca upoznavati, družiti, zajedno otkrivati, pripremati čestitku vrtiću. Od njih čujemo da je to divno iskustvo, zato što su najiskreniji pa od srca smišljaju koje bi želje imali za naš vrtić“, naglasila je direktorka Ana Marković Đurđević.

Predškolska ustanova ,,Pahuljice“ obuhvata 25 grupa u kojima boravi 462 mališana. Ono što je prema rečima direktorke vizija u budućnosti, je da svako dete treba da ima pristup vrtiću.

,,Borimo se na različite načine da svako dete dobije deo programa. S obzirom da je smanjen broj dece na seoskom području, te prepreke savladavamo sa lokalnom samoupravom i kroz dokument veoma značajan za nas a to je Strategija za unapređivanje predškolskog vaspitanja i obrazovanja kroz koji smo kreirali različite aktivnosti koje će omogućiti pružanje kvalitetnog programa“, poručila je Đurđević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *