RADOST, OSMEH, BRUS, ŽENA I LJUBAV- SVE U NOVOJ KNJIZI GORANA MINIĆA ,,SAN NA OBLAKU“

Još jedna knjiga u nizu novinara i pesnika Gorana Minića ,,San na oblaku“ promovisana je pred bruskom publikom u Narodnoj biblioteci Brus. Domaćin je svoju zbirku pesama poklonio svakom posetiocu književne večeri, a sa svojim prijateljima je čitao stihove i odveo ljubitelje poezije u pravi san na oblaku.

Goran Minić, sada već u osmoj deceniji  još uvek, kaže, ima volju i želju da piše, kao i neiscrpnu inspiraciju. Ova knjiga posvećena je njegovoj unuci Ljubici.

,,Radost i osmeh, Brus, žena naravno i ljubav – sve je to inspiracija za moje pesme. Ja još uvek imam u žargonu teralicu, još uvek osećam da mogu da pišem kao što sam pisao dok sam bio profesionalac. Poezija je nešto drugo, ona se gleda, sluša i piše odavde iz srca. Da budeš pesnik ili možeš ili ne možeš. Ovde su moji prijatelji sa kojima sam radio.  Drago mi je da je došlo puno ljudi. Ja nisam sumnjao da će moji drugovi iz Kruševca doći i mnogo sam želeo da bude puna sala, da malo vide da Brus baš nije obična čaršija. Ja ću trajati do zadnjeg trenutka, dok mogu smisleno da pišem“, poručio je autor.

Književno veče proteklo je u druženju sa najbližim prijateljima Gorana Minića kao što su Svetlana Đurđević, Danica Gvozdenović, Ljubodrag Obradović, Milosav Đukić, Slobodan Radičević, Jovan Branković i Saša Miletić uz muzičku pratnju Aleksandra Milanovića.

,,Goran Minić je večiti dečak, čovek sa kojim sam radila fantastične stvari, čovek koji je beskrajno hrabar i poetičan. Ono što bih izdvojila jeste 2000. godina kada je ekipa Radio televizije Kruševac – Goran Minić kao novinar i Srba Dobrosavljević kao snimatelj otišla na Kosmet u enklave i pravila fantastične reportaže. Ja sam se molila Bogu da se vrate živi jer sam ih ja tamo slala. Donosili su takve priloge koji su emitovani širom zemlje i u Republici Srpskoj, jer niko drugi sem njih prvih nekoliko meseci nije išao na Kosovo. Goran Minić – pesnik u duši, čovek koji drži svoju reč i zna za meru i pre svega čovek koji piše fantastičnu ljubavnu poeziju“, istakla je nekadašnja novinarka i zamenica predsednika Udruženja poezije Srbije Svetlana Đurđević.

Iz pera Gorana Minića nastaće još nekoliko knjiga, jedna sa sportskom tematikom, druga o stradanjima u Krivoj Reci, o Kopaoniku, a kako autor obećava, biće još.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *