SARA OBRADOVIĆ- ĐAK GENERACIJE SREDNJE ŠKOLE BRUS

Titulu đaka generacije Srednje škole Brus ove godine ponela je Sara Obradović, učenica Ekonomske škole sa smera finansijski administrator. U tom pravcu Sara će i nastaviti svoje školovanje, pa se sada uveliko sprema kako za maturski ispit, tako i za prijemni test na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Sara za naš portal kaže da je tokom srednjoškolskog obrazovanja stekla dovoljno znanja koje će joj pomoći da lakše savlada studentsko gradivo.

,, Meni je razredni profesor računovodstva Predrag Tatić, i slobodno mogu da kažem da bolje profesore i da smo zamišljali ne bismo mogli da imamo. Svi se trude i trudili su se da nam pokažu sve što nam nije jasno, da kad god imamo neki problem se slobodno obratimo njima. Predavali su nam jasno i pokazali da možemo da računamo na njih u svakom trenutku’’, istakla je Sara.

Njoj nije bilo teško da tokom četiri godine uvek bude spremna na času.

,, Potrebna je samo dobra organizacija. Ja se bavim i atletikom i odbojkom to je sve trebalo iskombinovati. Samo se dobro organizujem i sve postižem. Najteži predmet mi je bio matematika i računovodstvo. U četvrtoj godini smo umesto klasične matematike imali finansijku matematiku koja nam je svima išla lakše. Dešavalo se da dobijem trojku ili četvorku, ali sutradan se odmah javim da popravim ocenu. Dan mi je ispunjen učenjem, treninzima i druženjem sa društvom i  nije mi teško da učim ponekad i po ceo dan. Jer uvek se isplati da se uči, možda se nekad i neće ceniti to, ali bar ćemo mi znati za nas’’, poručuje Sara.

Pored dobre ekonomistkinje, Sara sebe vidi i kao  profesionalnu odbojkašicu s obzirom na to da će tokom studiranja nastaviti da trenira odbojku.

,, Odbojku veoma volim. Ja sam devet godina trenirala džudo, ali sam naglo izrasla (sada je visoka 188cm)  i prebacila se na atletiku, kasnije i na odbojku. Ispred zgrade sam sa drugaricom igrala odbojku i imala želju da treniram, međutim bila sam malo sramežljiva. Uz pomoć drugarice ipak sam se upisala na odbojku i sve je krenulo super. Sa Odbojkaškim klubom Kopaonik smo ove sezone osvojili prvo mesto u Play out-u Otvorenog prvenstva Kruševca. Skoro sam igrala za ŽOK Bagdala na turniru i naša ekipa je osvojila drugo mesto, a meni je pripala nagrada za najboljeg srednjeg blokera. Pobedili smo Drugu ligu iz Prokuplja a za malo izgubili od Prve lige iz Leskovca’’.

Puna elana i energije, Sara će zasigurno svojom dobrom organizacijom postići sve što je zamislila u novoj etapi života, a mi joj želimo još mnogo uspeha, pehara i medalja.

foto: Sara Obradović

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *