SKU ,,OBRUČ“ ORGANIZOVAO PRVI MINI BASKET FESTIVAL

Jučerašnja nedelja protekla je u znaku prvog MINI BASKET FESTIVALA koje je organizovalo Sportsko košarkaško udruženje ,,Obruč’’ u Hali sportova ,,Goran Raičević’’.

Mladi košarkaši iz Brusa, Kruševca, Vrnjačke Banje, Trstenika i Kraljeva, uzrasta od 10 do 13 godina, odigrali su deset utakmica pred bruskom publikom. Ideja za prvi košarkaški festival u Brusu potekla je od predsednika SKU ,,Obruč’’ Bojana Živančevića, koji je prilikom svečanog otvaranja istakao da je sport nešto što spaja ljude na celoj planeti i nešto što donosi mir i slogu.

Među brojnim gostima ovog sportskog festivala bio je i generalni sekretar Regionalnog košarkaškog Saveza centralne Srbije Dušan Đurić. Izrazivši zadovoljstvo organizacijom turnira, on je naglasio važnost bavljenja sportom.

,, To je nešto najlepše što mogu deca sebi da priušte a i roditelji pored njih. Jedan dinar uložen u sport je vraćanje sedam dinara kroz zdravstvenu zaštitu što znači da deca koja se bave sportom manje oboljevaju. Važan je i socijalni aspekt, deca stiču nova drugarstva. Svake nedelje imaju utakmicu u nekom drugom gradu i upoznaju predele naše lepe zemlje. Bavljenje sportom je učenje kako ići zdravo kroz život. Izgube se utakmice, pobede se, deca zajedno tuguju ili se raduju. Iz poraza se mnogo više nauči nego iz pobeda. Naučimo da moramo više da radimo i budemo bolji. Moramo preslikati druge zemlje poput Amerike, Španije ili Francuske gde koledži i fakulteti daju pune stipendije sportistima. Svi znamo da su oni sigurno manje prisutni u  redovnoj nastavi, ali na kraju oni dobijaju diplomu fakulteta.Oni su navikli da ustanu posle svakog poraza i prilikom zapošljavanja imaju prednost jer poznaju borbu i timski rad“, rekao je Dušan Đurić.

Trener SKU ,,Obruč“ Branko Radivojević istakao je da je ova nedelja bila u znaku dece.

,,Izuzetno nam je drago što smo okupili sve naše prijatelje iz regiona sa kojima sarađujemo. Sve je u znaku dece, nadamo se da će ovakav turnir postati tradicionalan u Brusu i da će se proširiti i na selekcije pionira, kadeta a nadam se i seniora“.

Predstavnici Crvenog krsta Brus bili su zaduženi za bezbednost dece na terenu. Na prvom košarkaškom festivalu svi učesnici su dobili medalje, a domaća ženska ekipa je po prvi put odigrala utakmice i zabeležila jedan poraz i jednu pobedu.

SKU ,,Obruč“ trenutno broji 85 članova. Selekcije pionira, kadeta i mini basketa su u protekloj sezoni Regionalne košarkaške lige centralne Srbije zabeležili zapažen rezultat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *