SOLARNA KLUPA POSTAVLJENA U ŠKOLSKOM DVORIŠTU

U dvorištu Srednje škole Brus  nedavno je postavljena solarna klupa za brzo punjenje mobilnih uređaja u sklopu projekta kompanije L.E.D.doo iz Bajine Bašte pod nazivom ,,Solarno buđenje Srbije’’ . Prva smart klupa postavljena je zahvaljujući domaćim privrednicima koji su pomogli izgradnju i pružili podršku akciji.

L.E.D. kompanija se bavi izgradnjom solarnih elektrana i marketingom i do sada je postavila oko 38 solarnih pametnih klupa  širom Srbije. Direktor Mihailo Jevtić  je za Bruski kofer rekao da je projekat pokrenut pre tri godine sa ciljem  promocije obnovljivih izvora energije, pre svega energije Sunca.

,,Realizujemo projekat u manjim mestima koja, po našim procenama i ne bi u dogledno vreme dobila ovakvu instalaciju. Brus smo izabrali kao prelepi grad ispod Kopaonika  koji zaslužuje da dobije mesto na solarnoj mapi Srbije i veoma sam srećan što smo deci iz srednjih škola zajedničkim snagama to poklonili. Oni su reagovali sa oduševljenjem prilikom montaže. Građani Brusa mogu da budu ponosni na svoje privrednike i zahvaljujući njima  klupa je izrađena i postavljena“, istakao je direktor L.E.D. firme Mihailo Jevtić.

Nakon Brusa, kompanija iz Bajine Bašte nastavlja da širi mrežu solarnih klupa po Srbiji. Sledeće destinacije su Blace, Kuršumlija, Vlasotince i Prokuplje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *