SPORTSKI BRUS – BROJNA SPORTSKA TAKMIČENJA NA GRADSKOM BAZENU OVOG LETA

Gradski bazen pored reke Rasine, sa ostalim sportskim terenima i šetalištem iz godine u godinu postaje sve privlačniji za posetioce.

Pored takmičenja u plivanju, odbojci na pesku, košarci i fudbalu koja se organizuju tokom manifestacije  ,,Dani Brusa” u avgustu, od ove godine, po prvi put, na Gradskom bazenu će se održati ,,Igre na vodi”, svojevrsni sportsko – zabavni spektakl kog sugrađani željno iščekuju. Ovo takmičenje, u organizaciji Sportskog centra i Turističke organizacije Brus, će 14, 15, i 16. jula okupiti nekoliko ekipa koje će se nadmetati u plivanju, skokovima u vodu, mimoilaženju na gredi, bušenju balona i izvlačenju lopti iz podvodne gajbe.

Pored organizovanih manifestacija tokom jula i avgusta, kupači se svakodnevno mogu rekreirati i pronaći spas od letnjih temperatura. Iz Uprave Sportskog centra najavljuju nove sadržaje koji će upotpuniti boravak posetilaca na bazenu. Nabavljene su nove ležaljke a najmlađim posetiocima su na raspolaganju  trambolina i tobogan.

Besplatne sezonske karte i ove godine će biti podeljene osnovcima i srednjoškolcima nosiocima ,,Vukovih” diploma, učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima u protekloj školskoj godini, članovima sportskih klubova sa teritorije opštine koji su osvojili medalje na državnim takmičenjima, štićenicima društava za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama i porodicama ratnih i vojnih invalida.

Gradski olimpijski bazen u Brusu izgrađen je 1954. godine kao treći u bivšoj Jugoslaviji i ima istorijsku vrednost. Zajedno sa ostalim terenima u okolini i igralištem za decu čini sportski kompleks sa velikim kako sportskim tako i turističkim potencijalom koji se polako ali sigurno razvija.

Tekst je deo projekta  “Sportski Brus“ koji je u okviru sufinansiranja medijskih sadržaja od javnog interesa podržan od strane Opštine Brus. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *