SPORTSKI BRUS – RIZNICA TALENATA NA PRVOM KUPU PRIJATELJSTVA U BRUSU

Dodelom pehara i medalja danas je završen I ,,Kup Prijateljstva” na gradskom stadionu. Brus je bio dobar domaćin fudbalskog turnira za decu od 8 do 11 godina koji će u narednim godinama, očekuju organizatori, prerasti u tradicionalni.

Dečaci od 8, 9 i 11 godina beogradskog kluba ,,Dušanovac“ osvojili su tri pehara a desetogodišnjaci Škole fudbala „Vlada Dimitrijević“ iz Raške jedan. Bez obzira na to ko je pobedio, mališani su prikazali dobro manevrisanje loptom i uživali u fudbalu i druženju.

,,Napravili smo korisnu i lepu stvar za decu i naš grad. Ljudi su mogli da uživaju u Brusu, došlo je prilično roditelja sa strane, nadamo se da će sledeće godine broj učesnika biti mnogo veći. Želimo da u najboljem svetlu promovišemo naš grad koji bi bio prepoznatljiv po sportu i zdravim navikama“, rekao je inicijator Kupa i trener bruskih ,,Vukova” Saša Pavlović.

Gostujuće ekipe prezadovoljne su organizacijom i uvek će se odazvati pozivu za ovakav turnir.

,,Čast nam je što učestvujemo na prvom Kupu u Brusu, fenomenalna je atmosfera, prikazano je mnoštvo lepih poteza kvalitetnih i talentovanih dečaka. Ovakvi turniri su deci važni u svakom pogledu. Pored druženja razvijaju fudbalske veštine i imaju priliku da igraju protiv ekipa sa kojima se do sada nisu susretali”, istakao je trener FK ,,Dušanovac” iz Beograda Andreja Mrvić.

,, Nismo opterećeni rezultatima, nama je bitno da se deca druže, da igraju i napreduju. Ovo je njima značajno, putujemo i upoznajemo nove drugare. Već smo igrali u Brusu i mogu da kažem da su bruski Vukovi dobri u fudbalu”, rekao je trener FK,,Kalčo” iz Varvarina Rade Aksentijević.

Fudbal su pored dečaka igrale i oko desetak devojčica iz Aleksandrovca, Ćićevca i Beograda, koje su prema rečima trenera odlične.

,,Interesovanje za fudbal među devojčicama raste, one jednostavno vole fudbal i generalno u Srbiji ima dosta ženskih klubova. Mi trenutno nemamo devojčice, ali su prethodnih godina trenirale sa nama i sada su u ženskom kruševačkom ,,Napretku”, objašnjava trener bruskih ,,Vukova“ Vladimir Knežević.

Prvi Kup prijateljstva u Brusu okupio je preko 330 mališana iz okolnih mesta i Beograda. Turnir se održava u organizaciji Škole fudbala ,,Vukovi”, bruske opštine i Sportskog centra Brus.

Tekst je deo projekta “Sportski Brus“ koji je u okviru sufinansiranja medijskih sadržaja od javnog interesa podržan od strane Opštine Brus. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *